1. şu anda gerçekten bi tüyo iyi olurdu. aklından geçenleri bilmek istiyorum. çünkü davranışlar farklı ama hissettirdikleri farklı çözemedim ben.
  2. bi bok anlayamazsınız efendim, ne kızlarda ne erkeklerde.. ben erkekler için konuşayım bu erkek milleti orada burada hep erkekler teklif ediyor, hep erkeklerden ilk adımı bekliyorlar, biraz da kızlar adım atsın bla bla konuşup konuşup durur. yok efendim türk kızı şöyle yok efendim böyle her şeyi biz mi yapacaz. ben bu mallığa üç kere düştüm (daha da düşmem) ilk sevgilimde gayet böyle medenice gittim hoşlandığımı sevdiğimi söyledim çıktık beyfendi resmen köpek çekti bize, ikincisi oldu (hayatımda da kimse için bu kadar sevimlilik yapmamışımdır) ne ilki, tüm adımları ben attım yürüdüm koştum (bunaltmadım sözlük) evet böyle gayet medenice koştum, çocuk resmen takmadı bile, arkadaşıma yazdı gözümün önünde (eli yüzü düzgün bir insanım sözlük) neyse sonra da yine çok hoşlandığım birisine 2 gün önce ilk adımı atmış bulundum, çocuk da hani bir adım attı, kabul etti ya da öyle göründü bilmiyorum.. ertesi gün arkadaşlarımla resmen kanki olup benim suratıma bile bakmadı (sözlük gudubet değilim, bıcır bıcır uyumlu bir insanevladıyım ben) hayır ben anlamıyorum siz ne istiyorsunuz? erkekler evet basit düşüncelidir ama bir hayvanda bile böyle bir sosyal zeka olmaz bence işi gerizekalılığa vurdurup istediğiniz boku yiyorsunuz (genelledim diye alınma sözlük) sonra gelip de noyo hoç kozlor toklof otmoyo demeyin efendim. dansta bile şöyle bir olay vardır, bir erkeğin dans teklifini reddedebilirsin ama bir kadınınki reddedilmez. ha buradan şey çıkmasın beni reddetmeyin gelin çıkalım demiyorum, insan gibi reddedin, her şeyi insan gibi yapın, konuşun edin medenice.. gavat mısınız?
  3. bu dil boşuna yaratılmamış.
    bakmakla olmuyor her şey. tamam gözlem de çok önemli kabul. fakat davranışlar ve mimikler de bir yere kadar.
    konuşun efendim. konuşmadan insanın tam olarak ne hissettiğini nasıl anlayacaksınız? kendimden misal vereyim.
    bakın ben insanlarla çok az konuştuğum için ve kimsenin ne hissettiğini merak etmediğim için sözlükte falan takılıyorum. kafam rahat. bu demek oluyorki benim yaptığımın tam tersini yani o iletişimin ana elemanı olan dili kullanacaksınız.
  4. sizin yanınızda ne kadar durmak istediğine bakın. sevgi ve tutku vücutta mıknatıs gibi etki yapar. yanınızdan kopup gitmekte ne kadar zorlanıyor? hah işte duygular o kadar yoğun
    ya da kendinizle kıyaslayın. mesela siz onu aramaktan çekinmiyorsunuz, gurur yapmıyorsunuz çünkü ona karşı ilginiz var. o size gurur yapıyor mu ? siz yanında olmak, temas etmek istiyorsunuz; o kaçıyor mu? bunun gibi kendinizi örnek alarak da karar verebilirsiniz.
  5. bi kere karşı cins demeyi bırakmak lazım kelimeler bizi ele verir, ele geçirir. "karşı" dediğimiz anda konumlanmış oluruz, bir çizgi çeker bu tarafa geçeriz, taraf oluruz, o zaman da anlamak güç olur. kadınla erkeğin doğasında pek bi karşıtlık yok, bütünleşme var, amaç birliği var.
    abi
  6. insanlardan çok çektiyseniz gözlerinden anlarsınız.
  7. insanoğlu kendinin bile hangi olay karşısında ne yapacağını ne hissedeceğini bilmediği halde nasıl bir başkasının düşünceleri hakkında kesin yargıya varılır ki ?
    evet bazı jest ve mimikler vardır onlarla anlık olarak ne hissettiği küçük çapta anlaşılır.
    ama tam anlamıyla çözmek ! işte bu biraz zordur.
    ayrıca karşı cins denilince ''kadın'' anlayan cinslerde varmış!!
  8. anlayamazsınız desem klişe olur mu?
    zira her insan birbirinden farklı ve ben hemcinslerimi bile anlayamıyorken karşı, komşu çok daha yorucu oluyor...
  9. anlamamali ,kesfetmeli
    belit
  10. bir kadın olarak hemcinslerimi bile anlamadığımdan dolayı hiç bu olaylara girmeyip,anı yaşayarak kendime küçük sürprizler yaşatıyorum. siz de öyle yapın bence,müthiş bir ekşın katıyor hayata.
    izumi