1. civarındaki illere kıyasla daha bir yaşanabilir olan, ortasından geçen kanal porsuk çayının çakması gibi duran ilimizdir.
  2. gölköy acemi birliği'ni bünyesinde barındıran şehir.
  3. karadeniz makyajlı iç anadolu kenti.
  4. burada sevildiğini duyunca şaşırdığım şehir. iki kez gittim ikisi de berbattı. öncelikle o toplu taşıma araçlarındaki kitle beni şoka soktu. hadi deodorantı geçtim ama börek, köfte, pide yemek nasıl bir görgüdür. şehir planlaması zaten bir garip. kanalın etrafındaki esnafın saçmalığı, düzgün bir oturulacak alan olmaması. o pişmaniyeden bozma çekme helvası var. her yerde onu gördüm. başka bir şey satmıyorlar sanırım. bir de taşköprü sarımsağı için evi falan üstüne yapmanızı isteyecekler. fiyatlar fiyat değil.

    iki senede belki yaşanacak bir seviyeye gelmiştir diyorum yorumlardan sonra.
    sezgi
  5. inebolu denen şehirdeki çomarların varlığıyla gözüktüğü gibi yaşanılası bir yer değildir. şehirde bir kaç çakal sürüsüne yem olabilirsiniz. 20 km hızda giden şahinler korna çalıp sarkıntılık yapar. öyle bir şehir işte.
  6. anadolu'da açılan ilk lise olma özelliğine sahip abdurrahmanpaşa lisesini bünyesinde barındıran şehir.
  7. satanlar sarımsaklarının kastamonu-taşköprü mahsulü olduğunu söylüyorlar.

    işkembe çorbası hariç hiç sarımsak ya da sarımsaklı bir şey yemediğim için bu konuda bir bilgim yok. satıcıların dürüst olup olmadıklarını da bilemem ama özellikle belirtilmesi marka değeri olduğunu gösterir.