1. izmir kâtip çelebi üniversitesi, 2010 yılında izmir ilinde kurulmuş olan 4. devlet üniversitesidir. prof. dr. galip akhan 10 aralık 2010 tarihinde üniversitenin ilk rektörü olarak atanmıştır. ismini 17. yüzyıl osmanlı bilim adamı kâtip çelebi'den almıştır.

    sevgili okulumun ilk öğrencilerinden olarak yaşadığım rezalet dolu günlerden bahsetmek istiyorum ..
    okulun izmir'in çıkışında olmasının yanı sıra okulun ilk öğrencileri eğitimlerini yemekhanenin yan tarafında görerek aslında büyük lüks yaşamışlardır . okulumuzda o zamanlar 1 eshot olması nediyle oldukça zorlandık hatta haberlere çıktık .. endemik türlerin yanında boyumuzla yarış içinde calilar ve 1 adet cafe vardı çoğu kişi ayaktaydı bunun yanında sultanı bilmeden olmaz katibimin nadide öğrencisi kendisi okulumuzun 1473839 kg köpeği hala nasıl yaşıyor bilmiyorum ama tuhaf canlilarindan biri ..
    okulumuzun bu zamanlarını yaşadıktan sonra şuan ki gelişimine hayran oldum bir devlet okulu ki tuvaletleri saat aralarında temizleniyor .. daha da gelişme gostericeginden eminim şimdilik bu kadar bilgi yeter bu da burada dursun
    belit
  2. izmir'in en kötü üniversitesidir. eski dershane binasından bozma üniversitesi olan izmir üniversitesi bile burayı sollar. en azından şehrin içinde.
  3. hayatımda gördüğüm en kötü yapılaşmış üniverstesilerden biridir. dışarıdan geldiyseniz yönlendirici tabelalar ile bir yere ulaşmak çok zordur ki çoğu yanlış yönlendirir.