1. adını aradığımda bulamadım buralarda..
    artık dünyamızda da yok. allah rahmet eylesin.. ışıklar içinde yatsın..

    !---- spoiler ----!

    bir süredir hastanede tedavi altında olan kayahan yaşamını yitirdi. kayahan, hastalığının ilerlemesi sonucu oluşan solunum yetmezliği ve bunun beraberinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

    !---- spoiler ----!

    (bkz: ağlamak)
  2. en içten en duygu yüklü şarkıların ve en dokunaklı seslerden birinin sahibi.
    her duyguma, her ruh halime göre bir şarkısını bulurum mutlaka. benim için yeri çok özeldir.

    ama en ağır bulduğum şarkısı nasıl ayrılacağız biz seninle'dir. nasıl iç acıtan bir veda şarkısıdır o... her dinlediğimde sanki abimle hasta yatağında vedalaşıyorum gibi gelir.

    "öyle hüzünlü bakma kar tanesi, bu defa götüremem yanımda seni, aklım sende kalır sakın ha ağlama... iyi geceler der gibi uğurla beni..."

    nasıl baba nasıl abi sözü..
    koca yürekli bir adammış...
  3. ilk okul yıllarımda ilk ezberlediğim şarkı belkide, kendisine ait olan mor menekşe' dir.

    "nerde nerde en son çizgi nerde "

    çok acı ki, öldükten sonra bir çok tartışma ile gündeme gelmiştir. ölmeden önce de nilüfer ile olan uzun yıllarca sürmüş küslüklerine son vermişti.
  4. geçen yıl, kayan öldüğü sıralar. her radyoda kahayan şarkıları çalıyor. dinleyicilerden istek alıyorlar, en iyi kayahan şarkısını falan konuşuyorlar. o sıra düşündüm, kayahan'ın kötü şarkısı yoktu ki?
    zaten yürekten yapılan hiç bir şeyin kötü olma durumu yoktur bence.
    biz de çok iyi unutuyoruz, gerçekten, yürekten unutuyoruz. bize de helal olsun...

    --wikipedia sayfasından alıntı--

    ilk kez 1990 yılında yumuşak doku kanserine yakalanan kayahan, 2005 yılında 2. kez aynı kansere yakalandı, 2014 yılında 3. kez rahatsızlığı tekrar eden kayahan, kanser tedavisi görmekteydi. kanser teşhisiyle 1990 yılında karşılaştığında “yemin ettim”i yazdığını belirterek,
    “yaşanacak günümüz varmış. ölüm bir ceza değildir, ben öyle düşünüyorum. devlet hastanesine gittim, çapa’da tedavi oldum. söylediklerine göre 6 ay ömrüm kalmıştı. şu anda onların verdiği sürenin üstünden 21 sene geçti. 10 sene önce tekrar etti, yine tedavi gördüm."

    -- alıntı sonu. --