1. "kurbağayı kaynayan suya atarsanız zıplayıp kaçacaktır, ama suyu yavaş yavaş ısıtırsanız kaçmayıp orada ölecektir." temalı bir deney sonucu.

    !---- spoiler ----!

    kaynayan suya bir kurbağa atarsanız, elbette ki çılgınca kaptan çıkmaya çalışacaktır. fakat eğer onu ılık suya koyar ve suyu ısıtırsanız, uysalca orada oturacaktır. su yavaşça ısındıkça, kurbağa rahat bir uyuşukluk haline geçecektir, tıpkı sıcak bir banyo yapan bizden biri gibi ve çok zaman geçmeden, yüzünde bir gülümsemeyle, karşı koymadan kaynayarak ölmesine izin verecektir.

    (bkz: the story of b - daniel quinn)

    !---- spoiler ----!
    abi
  2. kötülük içimize yavaş yavaş sızıyorsa bunu engellememiz de ayni şekilde zorlaşıyor, daha uzun bir süre gerektiriyor ya da engellenemiyor.
    ya da sigara. zararlarının anlaşılabilmesi uzun bir zaman gerektiriyor. yavaş yavaş öldürüyor. ve insanlar bunu içmeye devam ediyorlar. bence aynısı.
    ya da kilo almak. günde sadece 50 kalori fazla aldığımızda 3 yıl sonra yaklaşık 10 kilo daha fazla almış oluyoruz. yine yavaş bir değişim.
    basarili olmak da aynen böyle, her gün bir minik adımla oluyor aslında her şey ama bunun kurbağayla pek alakası yok gibi.