1. harnup da denir . özellikle erkeklerin bolca tüketmesi gerektiği söylenir . daraltırsak biraz ifadeyi ; çocuk yapma hayali olan ama bu konuda sıkıntı yaşayan çiftlerden erkek olanı için ; sperm sayısında artış sağladığı inancıyla bu tedavi şekli önerilir . yine astım ve akciğer solunum yolları rahatsızlığında da bitkisel tedavi yöntemlerinden bir tanesidir .

    azı kâr, çoğu zarar tabi.
  2. pekmezi kış aylarında sıcak tutar. soğuk memleketlerin vazgeçilmezidir. yazın alev çıkarabilir dikkatli olmak lazım.
    abi
  3. alerjik bünyeler için doğal bağışıklık güçlendirici olarak pekmezinin kullanılması tavsiye ediliyor ama tadı pek de birşeye benzemiyor bana sorarsanız. kendisi de bir ton eziyete bir gıdım mutluluk misali...
    mesut
  4. reflünün beslenme tedavisinde rolü vardır.

    mide mukozasını (yüzey tabakasını) koruyarak gastrite de karşı etkilidir. reflüde ise mide içeriğinin yoğunluğunu arttırır ve yemek borusuna geri kaçmasını önler.

    reflüsü olan bebeklere özel, içine keçiboynuzu unu katılmış mamalar vardır.güvenlidir. mama almayan bebeklerin meyve pürelerine, çorbalarına da keçi boynuzu unu katılabilir (ancak çok da kullanılmaz)

    glisemik indeksi oldukça düşüktür yani kan şekerini çok yavaş yükseltir. tabi pekmezinin daha yüksek. ara öğünlerde keçiboynuzu kemirmek iyi bir seçenek olabilir; tadını sevenler için.