1. gece vakitletinde insanın ahlakını bozduracak sesler çıkartmalarıdır.
  2. kanepelerin alt kısmına tırnaklarıyla tutunup örümcek gibi yürümesi. kanepenin bi ucundan diğer ucuna yatay şekilde yürüyor resmen örümcek kedi.

    uçan halı oynuyor bi de. bi halı silkelenmesi için çekiliyorsa onla birlikte sürükleniyor.

    uyurken dokununca da "hı" diyor, "hı".

    apartman kapısından gelenin ayak sesinden biz miyiz değil miyiz anlıyor.

    mahalledekiler ise k9 gibiler, bekçi kediliği yapıyorlar. dükkandan eve kadar insanı bırakıyorlar falan.
  3. bilinmemesi ihtimaline karşın bazılarını açıklayabileceğim durumlar:

    kediler uzun zaman miyavladıklarında (hani videolarda olan konuşan kedi olayı) aslında insan sesini taklit etmeye çalışıyorlar (genelde) ve size bir şey anlatmaya çalışıyorlardır (açlık, hastalık vs.) kısacası bir dertleri var.

    kediler patilerini tırnaklarını çıkartıp bir yüzeye (muhtemelen kolunuz veya bacağınız olur) bastırıp bastırıp çeker, "masaj" a benzer bir hareket yaparlar. bu hareketin sebebiyse içgüdüsel bir reflekstir, kediler bu hareketi anneleri onları emzirirken süt bezlerine yaparlar ki süt daha hızlı aksın. bazı yerlerden ve kişilerden duyduğum kadarıyla "vücut sıcaklığınızdan dolayı kediler sizi annesi sanar" tarzı doğruluğu kesin olmayan bir fikir duysam da kesin olan şey kedinin bu hareketi yapıyorsa çok mutlu olduğudur.

    kedilerin sürekli kutuların ve kapalı yerlerin içine girmesinin sebebiyse kendilerini güvende hissetmeleridir. buna benzer olarak yüksek yerlere çıkmaları da bölgeyi kontrol etme istekleridir. kediler dominant hayvanlar oldukları için bulundukları bölge (onlara göre) onlara aittir. aynı şekilde size yaklaşırken duvarlara, koltuk kenarlarına sürünmesi vs. de bölgeyi sahiplenme hareketidir.

    bunun dışında kedilerin baygın bakması ve sonra gözlerini kırpması da "sana güveniyorum" demektir.

    umarım faydalı olmuştur
  4. odada sıkılınca ayağa kalkıp elime koluma dokunur. ben burdayım, miyav.
  5. kuzenimin kedisi var. kuzenimden önceki sahibi yanlış beslediği için obez malesef. ortalıkta herhangi bir yiyecek görürse affetmez. kara lahana çorbası,aşure,baklava bana en ilginç gelenler.daha ilginç olanı süt ve ciğer yiyemiyor midesine dokunuyor arkadaşın. sen kedisin kendine gel demek istiyorum ona.
    mavi
  6. buraya yazılanları okuyunca imreniyorum ayrıca tanıma pek katılmıyorum. her kedide bulunmuyor. bizim kedi benden daha da düz. babamla kafa kafayalar hatta düzlükte. kedim konuşabilse bana gelip bak bakalım sayısal nereye çıkmış der maksimum. uyuyor uyanıyor. mama istiyor. sabahları peynir istiyor. yiyip bir yere yatıyor. arada kapıyı için tarzında miyavlıyor. şuanda da halının üstünde boş boş uzanıyor. hani derler ya kediler 555 ayrı tonda miyavlar, bizimkinde o sayı 2'dir. vazgeçtim imrenmiyorum. ben onu böyle seviyorum. ilginç denemez ama bu huyuvar.
  7. bizim pisi nin egosu yuksek nasil denir ortalikta prenses edalariyla dolasir. nerden farkina variyo bilmiyorum ama hakli .alt sinif kedilerin yuzune bile bakmaz. insanlari arkadasi olarak muhatap alir. o zaman bile arada kibirlidir . pet shop kedisi degil gayet evde bile yasamiyo .vahsi hayattanda kuzu gibi olmaktanda hoslaniyo bir disi olarak .oyle kirilgan bir pati atamayan tirsikda degil. bu yonleriyle cool ve ozgur olan kovboy tipi hayatini benimsemis olmali. ama o kadar cool ki birine benzedigini bilse kendinden vazgecerdi . cok celiskili bi yazi yazdim .bi prenses, bi kovboy. iste ilgincligide buydu.
  8. oğlan sabaha kadar yorulmasın diye bundan sonra bulaşık süngeri, alüminyum folyo ve kağıt havlu parçalarını yatağıma bizzat yerleştirip uyumayı planlıyorum.
  9. odadan çıktım tam tuvalete giricem geliyor yüzüme bakıyor ve atıyor kendini yolun ortasına. bir de kuyruğunu bi oraya bi buraya sallamaz mı? basmayayım diye cambaz oluyorum sabahın köründe