• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.77)
kelebek - henri charriere
fransa'nın ardéche şehrinde yaşayan henri, işlemediği bir cinayetle suçlanmaktadır. yargılanmak üzere mahkemeye çıkarıldığında avukatı elle tutulur bir delil olmadığından beraat edeceğinden emindir. mahkemede bulunan başsavcı müebbet hapis kararlarıyla ün yapmıştır. mahkeme kararı açıklar ve henri müebbet kürek mahkumu olur. conciergerie cezaevinde hücreye atılan henri, işlemediği bir suçtan mahkum olmasına boyun eğmez ve ilk günden kaçışı düşünmektedir. bu cezaevinde kaçmak için kendine yol arkadaşı bulur ve beraber plan yaparlar.

(kaynak: kutupsal.com)


  1. harika bir kitap.
    özgürlük için bir insanın sabrının sınırlarını nasıl zorlayabileceğinin,insanın iradesiyle savaşında aslında ne kadar güçlü olduğunun da bir ispatı.bir amaca kilitlenip o amaç uğruna ne büyük çabalar harcanabildiğinin göstergesi.
    soran olursa çok edebi bir kitap mı?bilmiyorum ben edebiyatçı değilim ama insanı içine çeken ve okumayı bırakmakta zorlanılan bir kitap olduğunu biliyorum..
  2. çok çok güzel bir kitaptır. filmi de çekilmiştir ve filmi de kitap kadar güzeldir. hayal kırıklığına uğratmaz bir çok uyarlama gibi.
    symek
  3. bir solukta biten kitaplardan okudukça yok artık dedim. ikinci kitabı bankodur.
    filimi de çok güzel ve dönemin en iyi oyuncuları tarafından icra edilmiştir.

    hücrede geçirdiği dönemleri okuyucuya çok iyi aktarmış charriere. hücrede geçen her saatin hesabı ve bütün eziyete rağmen kendini zinde tutması ancak özgür ruhu olan bir adama göre.
  4. Kitap Adını yazarının göğsündeki kelebek dövmesinden alır. Papillon fransızca kelebek demektir.

    Steve mcqueen ve dustin hoffman'ın oynadığı kitaptan uyarlanan filmi bir başka güzeldir, kitap bir başka güzel.

    Otobiyografi de denir ama devrin tanıkları ve araştırmacılarca fazlasıyla abartılmış olduğu, kurgu olduğu söylenir, yazılır, çizilir.

    Henri charriere ve göğsünde ki meşhur dövmesi