1. yumurta topuk kundurasını gondiklediğim. bak hâlâ sinirliyim. kardeşim bilmiyorsan vurmayacaksin topa. biz her defasında milletin balkonuna kaçan topu istemek zorunda mıyız? ayrıca patlattığın kames topu da unutmadik. komşumuzun kızı ebru'ya hava atacam diye şekilden şekile girme lan, bit yavrusu.
  2. davar gibi abanır sonra da kötü vurmasının bahanesini ayakkabıya ya da topa atardı. sanarsın kramponla ronaldinho pezewhenk
    wtf
  3. en güzel küfürlerin sahibidir kendisi. elindeki poşetin içindeki ekmeklere kadar sövmüşlüğüm vardır. hele bu işi terlikle yapanlar var ki top nereye gitti? terlik nereye düştü? lan 30 yaşında adam niye yolun ortasında tek ayak sekerek gidiyor? herkes mi deli anasını satayım.

    bunları yazarken farkettim ki benim de içim kaynıyor top oynayan çocukların yanından geçerken. top ağır ağır seke seke bana doğru gelse şöyle bi oturtsam topu ayağıma, göndersem 3 sokak aşağıya, sabri'nin orta açamadıktan sonra yedek kulübesine attığı bakıştan atsam sağa sola, golü yedikten sonra ofsayt umuduyla hakeme itiraz eden rüştü gibi toplansa çocuklar başıma abi naptın ya öyle vurulur mu? hahahha gidin getirin topu ajsjsjjsjsns
    tam bir çocukluk travması.(*:swh)
  4. yaşım henüz yirmi bir iken içinde bulunduğum durumdur. mahallede hep maç yapardık eskiden ancak üniversite işin içine girdiğinden beri memlekete çok az gider oldum. beni gören çocuklar da topu bana atıp hemen kaleye geçerler, üstüne üstlük beş altı tanesi birden, hangisi tutarsa ödül alacakmış gibi davranırlar. sonra birisi elbet tutar, ben de markete dönüp her birine bir şeyler alıp geri gelirim, madem tuttunuz buyrun diye.
    aramızda bir anlaşma gibi.
    hepsini çok özledim be.
    özellikle de messiyi. (sercan diye bir ufaklık, bayağı benziyor)
  5. kendisi öz abim olup ,kalede çaresiz bekleyen bendenizi hastanelik etmiştir .
    belit
  6. sivri uçlu kundura giymiştir; ağzında sigarası vardır; elleri hep ceptedir; kamburdur; göttür.
  7. kendisine doğru gelen topla eksantrik yetenekli hareketler yapan abi ile aynıdır.hiç de göstermezler yeteneklerini sonra ardına bakarak uzaklaşırlar esnaf abiler
  8. bazen de "at bakiyim abinin kıllı göğsüne" deyip topu göğsünde yumuşatıp, bir süre sektirip, çoluk çocuğa çalım attıktan sonra topu kara deliğe doğru yollayan kişi.
  9. kendisine top gelmesi durumunda veyahut topu oradakilerden almak kaydıyla beş katlı apartman boyunda dikmeye çalışan abidir.
  10. çok uzun zaman önce çok acı bir keklenme ve trollenme yaşadığım olayı anlatayım.
    orta son sınıfın son günleri artık okulda bitmek üzere haziran ayı akşam üstü yine sokaklarda sürtüyorum aşağı mahallenin bebeleri ile top oynamaya giderken sokakta çocuklar topu iki taşla kurdukları kalenin tam önüne tam penaltı hizasına dikmişler, kalede çocuk bekliyor ama topun etrafı boş top bana vur diye, beni gol yap diye bağırıyor tabi topa yaklaştıkça içimde ki rivaldo uslu durmuyor ve gelişine abandim topa.
    topa vurmamla ananiskim diye bağırmam bir oldu acılar içinde parmaklarımı tutuyorum şerefsiz piçler kahkahalar içinde tepemde dikiliyorlar, çocuklar patlak topla parke taşını kamufle etmişler pusuya yatmışlar bende böylece keklenmiş oldum. neyse ki kırık, çatlak olmadı.
    bu da böyle bir anımdır.