1. evlilik öncesi gelini ağlatmayla sonuçlanan gece . an itibariyle yan bahçede toplu bir kadın güruhu gelini ağlatmak için zılgıt çekiyor. kız da kanımca gülüyor.

    bense ortadoğu da yaşamaktan gene muzdarip.
  2. gitmeye katlanamam, bulunmaktan utanırım. sevenler olabilir, saygım sonsuz ama bana göre değil. kına yakmak olayını da anlamıyorum, gelini ağlatmanın amacını da anlamıyorum.
  3. hiç erkeğin bulunmadığı bir eğlence biraz tehlikeli.

    şimdiye kadar gittiğim kına gecelerinin hepsinde gözlemlediğim kadarıyla durum bu. çünkü toplum içinde kendini bastırılmış hisseden ve mesela kapalı-türbanlı olan kadınlar erkek yok diye korkunç derecede açılıp saçılıyor ve tüm o düğünlerde rahat oynayamamanın acısını çıkarıyor.

    sonuçta rahatsız edici görüntüler ortaya çıkabiliyor. bilmiyorum belki bu durum sülalem ve bir dış halkası olan konu komşu tanıdıklarım için geçerlidir ama gerçekten hiç hoş değil...

    ayrıca eskiden evde küçük kına geceleri yapılırken şimdi düğün masrafına yaklaşacak kadar çok ciddi para harcanan organizasyonlar yapılıyor. ki bence oldukça gereksiz bir masraf. cümle alem kına görsün gösterişinden başka bir şey değil.

    bir de şimdi yeni moda; eğlenceli gelin hamamı diye bir şey çıktı. aman allah korusun.
  4. ooo erkeğe falan kafayı yedirtir artık bu gelenekler. şahit olduklarım var; normal zamanda parasız gezerler, durumları yok dersin. kına gecesi oluyor hatunun bir gece için 3 kıyafet. bi'saniye anacığım, şaka mısınız siz? neymiş; "adetten"dir. yok biraz iç açılarını hesaplayalım olayın; düpedüz, "benim kocam size on basar lan", edası var. "bak ben her istediğimi yaptırıyorum, heheheyyy!!"

    özel organizasyonlardan tutun da konseptlerine, hediyelik eşyalara varana kadar külliyen masraf olmuş eğlence adı altında söğüşleme gelenek. yapacaksanız bunca israfa girmeyin yahu..
  5. konuyu biraz saptırmış olacağım ama, geline kına yakılmasının bir anlamı da "adanmak" yani eşine kurban olsun durumu imiş...
    mesut
  6. iyiki kadın değilim lan düşünsene tepende 20 teyze abartılı saçlarıyla kocaman götlerini göbeklerini saran elbiseleriyle bülent ersoyvari makyajlı bi şekilde dönüyor ve senden ağlaman bekleniyor böyle mahalle baskısı hiç bir yerde yok. ortadaki ağlanacak tek durum 30 yıl sonra o teyzelere benzeyecek olman sanırım başka birşey bulamıyorum.
    wtf
  7. asla yapmak istemediğim varoş ağlamalı adet bozuntusu.. erkekler bekarlığa veda yapsın içmeli sıçmalı.. bize gelince ne o, kına.. bekarlığa veda partisinin alasını yapacağım, böyle sıkıcı saçma adetlerin de canu cehennemeee
  8. an itibari ile mahalledeki kına gecesinde kürtçe ile açılış yapan şarkılar sırasıyla lazca, türkçe, azerice, roman havasıyla devam ettikten sonra şimdi de "abim damat oluyor" eşliğinde halay çekiliyor. çiftin amasyalı olduklarını bilmesem birleşmiş milletler tertip ediyor derdim.*