1. çocukluğumun zenginlik alametlerinden ki hala o konumdadır sanıyorum.
  2. yanda nutella and go'yu görünce akla gelen. henüz beyni gelişimini tamamlamamış bir çocukken yaptığım yurt dışı yolculuğundan aklımda kalan yegane ikili. fakat şu tadı cennetsi olan versiyonunu bir daha bulamadım. olur da rastgelirseniz böyle bir şeye, bir çocuğu sevindirebilirsiniz. (*:swh)
    bir de annemin çöpe ata ata bitiremediği bir kinderden çıkan oyuncak koleksiyonum var. rakibi toto'yu da severdim ama onda süt yok, biraz tatsız.
  3. En son aldığımda muhtemelen yakın zamandaki dilek haklarımı tükettiğim, oyuncaklı çikolata :) olay aynen şöyle oldu(*:Galip derviş edasıyla ;)): o zaman şirinler 2 filmi gösterimdeydi, bu kinder surprise de o karakterlerin oyuncaklarını veriyordu, 3lü paket aldım ve ilkini açarken "keşke haylaz kız (vexy) çıksa" dedim, çıktı, ikincisinde şirineyi diledim, oldu, sonuncusunu kendi haline bıraktım, huysuz şirin çıktı :)
  4. başlığı açan arkadaş haklı olarak şöyle yazmış: " bir çocuğu en çok mutlu eden şeylerden biri olabilir."

    bazı çocuklar için ise geçerli olmayabilir. Romanya'da Kinder sürprizin içindeki oyuncakları yerleştirmek için çocuklar çalıştırılıyor. saatte 1 tl kazanan çocuklar günde yaklaşık 13 saat çalışıyormuş. haberi şurada

    güncel soruyu burada da soralım; bu çocukların "rızaları" ile çalıştıklarına nasıl karar verecekler?

    almayın, yemeyin; başka çocukların mutsuzluklarını çocuklarınıza oyuncak etmeyin.
    mesut
  5. yanlış hatırlamıyorsam bunların içinden çıkan oyuncakların suda büyüyebilme özelliği vardı ve bu oyuncakları yanlışlıkla yiyen çocuklar ölüm tehlikesi atlatmışlardı. sonra bu büyüyen oyuncakları içlerine koymayı bıraktılar.
  6. bana hep kindar süprizi anımsatmıştır.
    serbest çağrışım işte ne yaparsın.
  7. eskiden oyuncakları çok detaylı ve komplike olurdu. araba camları, kapılar vs. o küçücük yumurtanın içerisinden en az 6-7 parça çıkardı. en son aldığımda iki parça şekline dönüşmüş basit bir şey olmuştu. hiçbir şeyin eski değerinin kalmaması üzücü.