1. e-kitap okuyucumun markası. ben 3. nesil olanı kullanıyorum. gayet memnunum, müsrifliği sevmeyen biri olarak hiçbir zaman pişmanlık duygusu yaratmamıştır. diğer markaları kullanmadığım için bu en iyisi diyemem lakin dünyada bu işin en iyisi diye biliyorum. almak isteyenlere tavsiye ederim.
  2. beğenmeyenleri anlayamadığım... efenim kitabın kokusuymuş dokusuymuş. arkadaş al yanına bi parça saman kağıt, bundan oku, onu kokla mıncır. tamam işte.
  3. 4 yıl süren kindle 3 keyboard zevkimi, kendisiyle devam ettirdiğim elektronik kitap okuyucu modeli. işletim sistemi güncellemesi sonrasında tadından yenmiyor.
  4. hayatımda yaptığım en doğru teknolojik yatırım. meritokrasi ağı ile tadından yenmez e-ink teknolojili cihaz.
  5. kitap almayı,değişik değişik ayraçlar kullanmayı seven biri olmama karşın, arkadaşlarım sayesinde kullanmaya başladığım cihaz. tamam kitabın hissi farklı da, gece birkaç sayfa okuduktan sonra ışığı kapatmak için sıcacık yataktan çıkma gereksinimi duymadan(*:kitaplara iliştirilebilen lambalar pek kullanışlı değil malum), cihazı kapatıp uyumanın zevki de ayrı şimdi :)
  6. kitap kurtlarının dostu, kitap kokusu fetişi olanların düşmanı. mesele kitap okumaksa sana her ortamda en rahat kitap okuma imkanını sunan cihazdan bahsediyoruz. çok sıkışık bir metrobüsün içerisinde bile bir elinizle tutunurken diğer elinizle kindle'dan okuma yapabiliyor sayfayı rahatlıkla çevirebiliyorsunuz. montunuzun cebine sığar ve çantanızda çok yer kaplamaz. kitap kokusu diye tutturup tutunamayanlar'ı veya kara kule'yi aynı şartlar altında okumaya çalışırken hayal edin bir de kendinizi.

    evde olduğum zamanlar imkanım varsa kitap halinde okumayı tercih ediyorum. ama elimde olmayan kitapların pdf-ebup formatlarını bulabilirsem kindle konfor olarak kitaplardan aşağıya bir deneyim sunmuyor çoğu zaman. 4 seneden fazla bir zamandır kullanıyorum ve bu süre boyunca bana abartısız binlerce tl tasarruf yaptırdı. tek sorun elinizdeki her kitabı kindle'a göre çevirmekte sıkıntı yaşamanız.
  7. Paperwhite 1'den beri nesil nesil edindiğim ve de okuma zevkimi tavan yaptıran icat. Ölü zamanları canlandırma üstadı.

    kindle paperwhite 3 modeli halen fiyat/performans açısından zirve e kitap okuyucu konumunu korumakta.

    kindle voyage ve kindle oasis de çok başarılı cihazlar ancak fiyatları da bir o kadar tuzlu.
    yalan
  8. tek olumsuz noktasi dusurup kirilma korkusu olan muthis cihaz.

    kitaplarima asiri deger veren biriyim. onlari raflara dizer, listeler, gerekirse kaplarim. baslarina birsey gelecek diye canim cikar. kimseyle paylasmak istemem. okuma konusunda da ayniyim. begendigim alintilarin altlarini dahi cizmem, sayfa kenarlarini katlamam. kitap kokusu fetisim yok ama kitap fetisim var gibi. e kitap teknolojisine yukaridan bakiyordum. kindle ile tanismam kindle fire ile oldu. tam e kitap denilmez tablet yonu agir basiyordu ama cok isimi gormustu. cok makale okudum ordan. pdflerde rahatca okuma yapiliyordu ama kitap okumasi yapmadim hic. suan yanimda bile degil aile evimde cekmecenin birinde bekliyor.

    son zamanlarda islerimin de oturu kitaplardan uzaklasmistim, yanimda kitap tasimak, yerli kitaplara ulasmak gibi sorunlarim vardi ve dedim bir e kitap alma zamanim geldi yoksa kitap okuyamiyorum. kindle paperwhite imdatima yetisti son birkac aydir deli gibi kitap okuyorum. islerim ayni yogunlukta fakat otobuste gecirdigim vakitlerde, yatmadan once telefonumla oldurdugum zamanlarda, tek basima siparis verip yemegimi beklerken vs derken olu gecen degerli vakitlerimi kitap okuyarak gecirmeye basladim.

    simdilik guncel kitaplarin epub yada mobi formatlarini bulmak cok zor. malum yollardan dunya klasiklerine, populer kitaplara ulasip okuyabilirisiniz ama yeni bir kitap ciktiginda kindle uyumlu bulabileceginizi sanmiyorum. idefix e kitap satisi yapiyor ama aldiginiz e kitabi kindle uyumlu hale getirmek icin harcadiginiz vakitte bir kitap daha okursunuz. kobo glo ile daha rahat sanirim ama kindle baska bir okuma deneyimi.

    butceniz yetiyorsa alip kenara bir paperwhite koyun. okuyamadiginiz, ertelediginiz eserleri cok rahat okuyup aradan cikarabilirisiniz. birkac yil icinde amazon ulkemiz pazarina giris yapip ekitap satisina baslarsa tadindan yenmez yada bir sirket ile anlasip kindle uyumlu kitaplar satisa cikarsa mukemmel olur. suan malum yollarla bircok esere ulasabilirsiniz ama yakin gelecekte ekitap dagitimi ve erisimi daha kontrollu olur diye dusunuyorum.

    kindle cihazlar ile akliniza takilan birsey olursa sorabilirsiniz.