1. çok keyifli olduğun bi anda keşke şuan yanımda olsa diye düşünüyorsan, ciddi manada onsuz yemek yemek bile sıkıcı geliyorsa sıçtın kardeşim hadi hayırlı olsun.
  2. bir şey okurken beyin fırtınası yapacak şekilde "düşünmekten" konsantrasyonunuz bozuluyorsa, çalışırken, birdenbire aklınıza o kişi veya onu çağrıştıran olaylar geliyorsa işinizi o an yapamıyorsanız; akabinde mal bir sırıtış ile süslüyorsanız o anları, tebrikler aşıksınız.

    bir de o kişiyi görünce saçmalıyorsanız tamamdır.
  3. bence gözlerine bakıpta onu ne kadar sevdiğini söyleyecek kelimeleri bulamadığında, susmaktan başka yapacak birşey olmadığında ve tüm bunlar olurken çok derinlerde çaresizlik duygusunu yoğun hissediyorsan bil ki aşık olmuş "olabilirsin". fakat önce kendinden haberdar olmak ne hissettiğini anlayabilmekte lazım.
  4. sabah saat 5 de kalkmaya basladigim an. boyle bir hazirlik yok, sanirsin kraliyet ailesi davetine gidiyorum.
  5. en çok ona kızmış ve kırılmışken ilk kollarını açtığında ve yolun karşısından mahçup mahçup gülümsediğinde koşarak sarıldığım an. doğru muydu yanlış mıydı hiç umursamadan ve düşünmeden. ki bittikten sonra da pişman olmadım. her şey sonsuza dek sürmek zorunda değil, aşk ve sevgi de öyle ama böyle anlar sonradan gülümseyerek hatırlanıyormuş. ne güzel.
  6. aynı zamanda salaklaşmaya başladığı ilk andır
  7. kişi bir şeyler hissedebilmeyi unutmuşsa eğer ruhunda atom bombası etkisi yaratan andır. çok ama çok aptallaştırır aşk öyle bir insanı.