1. normal bir durumdur..
    zira benim gibi dikkatiniz kolay dağılıyor olabilir!
    konuşmalar, hareketlilik, çok gürültülü yada dilini anlayabildiğim müzikler çok kolay dikkatimi dağıtır.
    ben bu işe şöyle bir çözüm yolu buldum. herkeste aynı etkiyi yaratacak diye bir şey yok tabii. ben de işe yaramıştı. belki bir kaçınıza daha faydası olabilir diye şuralara bir yerlere not etmiş olayım.^:gülümseme^

    müzik dinleyerek çözdüm ben bu problemimi.. ama şöyle de bir durum var! öyle her müzikle olmuyor. daha enstrümantal müziklerle.. ya da sözleri kafanızı dağıtmayacak bir şeyler olabilir mesela. bir de kitabın akışına göre değişmesi gerekebiliyor.. şöyle örnekleyeyim.

    golem ve cin - helene wecker konusu bir suriye çöllerinde, bir new york'ta geçen, doğa üstü yaratıkların insan bedenini hapsoluşu hikayesiydi kabaca anlatmak gerekirse.. kitabın mistik bir havası vardı ve ben kitabı loreena mckennitt müzikleri ile bitirdim.
    daha iyi bir fon müziği olamazdı.


    gölgesizler - hasan ali topbaş farklıydı.. önce loreena ile okumayı denedim ama her seferinde aklıma golem ve cin ile ilgili şeyler gelmeye başlayınca, journey - mark eliyahu ile bitirdim. kitabın dokusu ile o kadar güzel bir uyum sağladı ki, "bu müzik, sanki bu kitap için yapılmış" diye düşündüm.,

    şimdi kitap okurken zihninizde görüntüler canlanır değil mi? karakterler ete kemiğe bürünüp, olup biten her şey film sahnesine dönüşür..
    işte arkadan usu usul çalan ezgi ise, tüm bu olan bitenin fon müziği olabiliyor..

    üstüne bir de aradan bir zaman geçiyor. müziği tekrar dinleyince otomaik olarak kitapla ilgili bir şeyler geliyor aklınıza..
    ben hala mark eliyahu'dan journey'i dinlerken cennetin oğlu koşuyor içimdeki sokaklarda..

    ve bağırıyor..
    "kaaaar neden yağıyor, kaaaar?"