1. en güzel hastalıklardan biri. yaklaşık beş yıldır muzdarip olduğum bu hastalığın bütçeyi sarsmak dışında yan etkisi de yok.^:ehehe^
    mnb
  2. sınırlanması en zor eylemlerdendir.
  3. kitaplıktaki okunacak kitaplar rafını bir türlü boşaltamama, sürekli yenilerini ekleme hastalığıdır. kitaba verilen para helaldir =)
  4. evdeki bütün kütüphaneler dolmuşsa, kenarda köşede duran sehpaların üzeri, dolap içleri, oturduğunuz koltukların üzerine kadar her yer kitap dolmuşsa evet artık size hasta diyebiliriz.

    not: e-kitaplarla nefsini köreltmeye çalışan bir kitap (satın alma ) hastası.
  5. piyasalardaki (bilim, sanat, siyaset, tarih vs.) göstergeler uzun ve kısa vadede yatırımcılar için iyi bir yatırım aracı olduğunu ısrarla vurguluyor.
  6. e-kitapların, fiziksel kitapların yerini tutamadığının ve uzun bir süre boyunca da tutamayacağının göstergelerinden biri olan hastalık. koskoca kitapçıda tüm rafları tek tek gezip, saatler süren kitap inceleme^:elleme :)^ işleminin ardından satın almanın hazzını hangi online mağaza verebilir efendim?
  7. umarım hiç iyileşmem hatta olabildiğince çok kişiye bulaştırırım.
  8. ben de milletin kitabına salça olma hastalığı olarak tezahür eden hastalık. an itibariyle 1 adet kitabım var. alsam da bende durmaz zaten. kitap okumanın en güzel yanı bittikten sonra takas etmektir.
  9. yurtdışından bir kitap alıp arka kapağına baktığınızda, gördüğünüz fiyatla sinirlenmenize yol açan hastalık.

    ya ben bu hastalıktan muzdaribim, evet. ulan eloğlu bu hastalıktan muzdaip olsa ikinci elcilerden sıfır ayarında kitabı 2-3£'e, sıfırını 8-10£'e alabiliyor. hem de öyle kitaplar ki ciltli, kalınca. o kitap burda 50tl en az. buna rağmen çok şükür evde 1200'den fazla kitap var. ah o fiyatlar türkiye'de olucaktı var ya. bu sayıyı en az 5'e katlardım.
  10. bu hastalıktan gayet memnunum.hiçbir zaman canım sıkılmıyor okunacaklar rafında bir sürü kitap var ne zaman birkaç saatlik boş zamanım olsa alıp içlerini karıştırırım.ama en güzeli ileride çocuklarıma kalacak olmalarıdır.kitabın fazla olduğu evde cahillik, bağnazlık olmaz ki bence çocuk yetiştirirken bu iki konu çok önemli.kitaba verilen paraya da asla acımam çünkü ne yapıp edip mutlaka sana verdiğin paranın karşılığını veriyor.her kitaba bir uçak biletiymiş gibi bakmak lazım, hepsi farkli dünyalara giden uçaklar için.