1. biri kokusuyla diğeri rahatlığıyla mest eder.
  2. yeni dünya düzeninde kitaplardan çok içeriğe önem verildiğinden kazananın elektronik kitap olduğu karşılaştırma. hobi olarak bakan kısım kitap diyecektir. içerik olarak bakan tayfa ise e-kitap der. ne şekilde olursa olsun okumak güzel.
  3. kitap tabiki. koku, nostalji v.s. bunlarla alakası yok. dikkat ile alakalı bu.
    psk34
  4. her ne kadar kitap okumak, sayfaları karıştırmak ayrı bir keyif verse de e-kitap okuyunca daha akıcı gittiğini hissediyorum. kitap okumayı ne kadar sevsem de teknolojik aletlerden uzaklaşıp kitap okuyamıyordum. e- kitap resmen yeniden okuma alışkanlığı kazandırdı.
  5. her ne kadar binlerce kitabi minik bir tablete sigdirip koca bir kutuphane olusturma imkani sunsa da maalesef e-kitap benim icin asla basili kitaplarin yerini tutmuyor. belki bu durum roman, hikaye turu kitaplar icin bir nebze idare edilebilir olsa da isim geregi oldukca fazla miktarda programlama kitabiyla hasir nesir oluyorum ve bu kitaplari e-kitap seklinde kullanmak bana pek pratik gelmiyor acikcasi. benim acimdan basili kitaplarin en buyuk avantaji, onemli kisimlarda sayfa kenarlarini kivirarak ya da kucuk not kagitlari yapistirarak bir sonraki seferde aradigim bilgiye ulasmami oldukca kolaylastirmasi. e-kitap ile tablette bu is bazen bir iskenceye donusebiliyor. her ne kadar teknolojiyi hayatimin her alaninda fazlasiyla kullansam da is kitap okumaya geldiginde eski usulden vazgecemiyorum.
  6. kitabı bilgi ve içerik olarak değerlendirecek olursak, bilgiye ulaşmanın en kolay ve keyifli yolu e-kitaptır. romantikliğe gerek yok.
  7. çoğumuzun değişime açık olmadığını ya da çok duygusal olduğunu gösteren karşılaştırma. amaç bir şeyler okumak, adam kokudan bahsediyor. yine aynı adam muhtemelen okumuyor çünkü kitap ağır, pahalı ya da yok.

    sevgili kokuseverler, bize de bekleriz: (bkz: kitap vs parfüm)
  8. birinde elektrik harcamazsınız diğerinde ise ağaçları kesmezsiniz, kağıt harcamazsınız. kağıt yanar, kirlenir, yırtılır ama e-kitap internet olduğu ve bulunduğu server elektrik sayesinde açık olduğu sürece internette duracaktır. eğer olur da bir gün nükleer savaş çıkarsa savaş öncesi kitaplar size bir servet kazandırabilir (bkz: fallout) . ayrıca, elektrik de olmayacağından oturur okursunuz kitabınızı radyasyonlu radyasyonlu. oh mis...
    logan
  9. bu güne kadar kindle kullanmadım ve kullanmayı düşünmüyorum, sahaftan bir kitap aldığımda o kitabın yıllar geçirmiş kokusu ve kitaba dokunduğumda hissettiğim o duyguyu, elektronik bir cihaza değişmeyeceğim. kitap yer kaplıyordur saklanması taşınması vs sorun oluyordur, eğer gerçekten değer veriyorsanız bir sorun olmayacaktır
    chuck
  10. geçen seneye kadar e-kitaba tamamen karşıydım. dokunmadan, koklamadan kitap okumak bana saçma geliyordu. hele altını çizmeden. ancak gurbet durumu işleri değiştirdi. türkiyedeki son günlerimde hala e-kitaba karşıydım ama arkadaşlarım yurtdışına taşınmadan önce orada kullanmam için hediye ettiler. kullandıkça taşıma konusunda oldukça üstün olduğunu gördüm ... ancak benim için hala bir kitap değil. eğer kendi kütüphanemin yakınındaysam elime e-kitap okuyucumu almam. ama kütüphaneme ulaşamadığım durumlarda (bkz: koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler) .