• youreads puanı (6.67)


  1. neden bilmiyorum, ancak çok beğenmedim bu videoyu. bir şey eksik gibi geldi. bir yerinde olması gereken bir vurgu sanki eksik kalmış gibi.
    yine de koç holding'e, koskoca ülkede bu tip bir minnet gösterimini sergileyen yegane kuruluş oldukları için sonsuz teşekkürler.
    ata'mızı saygıyla anıyor, onun hatırası önünde saygı ve sevgiyle eğiliyoruz...
  2. sabahın 6 buçuğunda denk gelipdaha açılmamış uykulu gözlerle ağlamama vesile olmuştur.
  3. 5 yildir baska ulkede yasiyorum. en cok neyi ozluyorsun dediklerinde ailemi, sehrimi, sevdigim yemekleri sayiyorum ama hep unuttugum birsey oluyor. bayramlar, gelenekler, insanlar, ezanlar, selalar, kavgalar, dovusler... ulkeyi butun olarak ozluyorsun ne kadar kizsan da kufur etsen de nefret ettigin seyler bile ozleniyor. biraz garip gelecek ama bu siren sesini ben unutmustum. birkac haftadir 10 kasim ile ilgili bir etkinligin hazirligini yapiyordum, yabancilara 10 kasim'i nasil anlatirim diye hazirlik yapiyordum. birkac video ve belgesel hazirladim. kucukken bu siren sesinden o kadar cok korkardim ki bana olumu hatirlatirdi. saat suan 10'u 5 geciyor. bir saat once yani 9'u 5 gece icim sizladi. formlarda dolasirken bu video ile karsilasinca aslinda neyi ozledigimi hatirladim, gozlerim doldu. ben bu sirenin yarattigi ozlemi, olumu, hasreti ozlemisim. siren calarken saygi duyanlari, umursamayanlari, nefret edenleri, aglayanlari, dalga gecenleri yani herkesi ozlemisim. bizi biz yapan zaten bu catismalar. bu catismalar olmasa bu kadar ozlemezdim. bazi borclar odenmez evet ama borclu olmanin verdigi ruh hali ve basinin one egilmesi o borca olan saygini gosterir. benim boynum bukuldu, bu borcu odeyemem ama borcun ustumdeki agirligi hayata tutunmama yetiyor.
  4. ülkenin halini görünce alıp ceketimi gitmek için her türlü yolu deniyorum bu aralar;

    karamsarlık, güvensizlik, belirsizlik içerisinde sıkışıp kalmak zor gerçekten. ama atatürk ve milli bayramları hatırlayınca kendi kendime sinirlenip zamanında bu vatanı bize armağan edenlere ne büyük haksızlık ettiğimi düşünüyorum kendi kendime ve üzülüyorum kendim ve ülkem için.

    bu tip videolar beni hem mutlu ediyor hem de üzüyor garip bir duygu.

    sahi insan hiç görmediği birini özler mi demeyin özleniyor işte..