• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.67)
kontroll - nimrod antal
geçmişini inkâr ederek budapeşte metrosunda bilet kontrolörü olarak çalışan bulcsu, bir yolunu bulup yeraltından paçasını kurtarmak ister. ama ayı kılığına girmiş bir kızla yaşaması muhtemel bir aşk, hiç görülmeyen bir seri katil ve neredeyse gerçek dışı kara komedi ve aksiyon dolu olaylar yolunu keser.


  1. izlemesi çok keyifli, anlatması zor bir film. karanlık ve pisliğin rahatsız edeci hali bir süre sonra zekice kurgulanmış olay örgüsü ve bence yine çok iyi yazılmış diyaloglarla izleyiciyi içine çekmeyi başarıyor. müzikler de filmi film yapmış desem yeridir.

    neo - kontroll , sanırım müziği severseniz filmi de severseniz.

    !---- spoiler ----!

    Budapeşte iett müdürünün :) "birazdan izleyeceğiniz filmin yönetmeni genç bir adam; benim dostum. tanışalı pek fazla olmadı. uzun konuşmalarımızda da anlattığı gibi kendisi iyi ve kötünün mücadelesi ile ilgileniyor. bu filmde gösterdikleri kurmaca bir yer altı dünyası. ne mekan ne orada gerçekleşen olaylar ne de karakterler Budapeşte toplu taşıma şirketiyle ilişkilendirilemez...." şeklinde devam eden bir açıklaması var ki...izlerken koptum. tamam amca ya, Budapeşte'de bilet kontrolleri böyle yapılmıyordur herhalde, iyi kurgu :)

    !---- spoiler ----!
    mesut
  2. Değişik, orijinal bir hikayesi var. Filmde komedi, romantizm ve gerilim var. Oyuncuların her biri rollerinin hakkını vermişler inandırıcı ve samimi oynamışlar. Ayrıca eszter balla çok şirin ve sempatik bir kadın.

    !---- spoiler ----!

    Film de bulscu' nun bir şeylerden kaçışını sürekli başarı beklentisi olan yaşam şeklinden uzaklaşıp karanlığa, yer altına sığınmasını görüyoruz. Aslında yine depresif, öz güvensiz ve her şeyi boş vermiş bir karakter bulscu. Ve tabi ki bu durumdan onu kurtaracak güç aşk ve sevgi.

    !---- spoiler ----!