1. neye göre kime göre kötü insan? sonsuz döngü içerisinde tartışılabilir.

    genel toplum değerlerince kötü bir insan olmak iyi gibidir.

    o zaten kötü derler bir iki güzel şey yapar, aslında iyi biri derler. asıl fena olan bu dünyada iyi olmak ya da iyi olmaya çabalamak. o kimse hayatını iyiliğe adar bir hata ya da kötülük yapar, bak gördün mü bu aslında kötü, o kadar da iyi değil, içten pazarlıklı derler.

    iki ucu malum olan değnek yani.
  2. toplumsal yaşantıdır kötü insan.akıldır, eğitimdir.
    zira hiç bir bebek kötü olarak doğmaz.

    almanya’da bir lise müdürü, her eğitim öğretim yılı başında öğretmenlerine şu mektubu gönderirmiş.“bir toplama kampından sağ kurtulanlardan biriyim. gözlerim hiçbir insanın görmemesi gereken şeyleri gördü.iyi eğitilmiş ve yetiştirilmiş mühendislerin inşa ettiği gaz odaları, iyi yetiştirilmiş doktorların zehirlediği çocuklar, işini iyi bilen hemşirelerin vurduğu iğnelerle ölen bebekler, lise ve üniversite mezunlarının vurup yaktığı insanlar…eğitimden bu nedenle kuşku duyuyorum.sizlerden isteğim şudur:öğrencilerinizin insan olması için çaba harcayın. çabalarınız bilgili canavarlar ve becerikli psikopatlar üretmesin. eğitim çocuklarınızın daha fazla insan olmasına yardımcı olursa ancak o zaman önem taşır.”
  3. insan kötü olmaz, kötü olarak algılanır
  4. iyi ve kötü kavramlar var kabul edilirse ve anlamları da bilindik, sıradan anlamlarınca ele alınırsa, herkes kötüdür.

    ama benim kanaatimce, ne iyi vardır ne de kötü. (bkz: iyinin ve kötünün ötesinde)
  5. özünde iyi insandır.
    ozumm
  6. insanlara yaklaşımımda bir hocamın deyimini referans alırım. "iyi bir insansa cennete gitsin" derdi

    evet aynen böyle düşünüyorum bir insan eğer iyi kalpliyse cennete gitsin. hiç ilgimi çekmeyen bir konu. kötü biriyse de toplum dışlasın cehenneme gitsin falan. bir insanın iyi ya da kötü olması umrumda değil bence kimsenin de umrunda olmamalı. iyi ya da kötü olmak tamamen kişinin kendiyle alakalı kimseyi ilgilendirmeyen bir husustur.

    insanları beyin işleyiş yapılarına, entelektüel birikimlerine, yapmış olduğu işlere, ürettiklerine, yapmakta olduğu işlere ve de yapmayı hayal ettiği işlere göre sınıflandırıyorum.
    abi