• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.09)
kötü kedi şerafettin - mehmet kurtuluş
sıradan bir mart sabahı şerafettin, kadim dostları fare rıza ve martı rıfkı ile akşam için mangal hazırlığı yapmaktadır. ancak gün içinde başına gelmedik kalmaz, babası tonguç tarafından evden kovulacak, düşmanlarının saldırısına uğrayacak, baba olduğunu öğrenecek, ilk kez aşık olacak ve başına bir sürü olay gelecektir. yine de bütün bunlar olurken akşam o mangalı yapmaya kararlıdır.
(sinemalar.com/film/231842)


  1. konu biraz fazla dağınık gibi olsa da olmuş bir animasyondur. hele hele çizimler şukela olmuş. zaten açılış sahnesi bir gövde gösterisi gibi. ''biz bu işi kotardık millet buyurun görün'' gibi bir sunum olarak algıladım ben o kuş bakışı cihangir manzarasını. seslendirmeleri de ben çok beğendim.

    --- spoiler ---
    gezi göndermesi, paraları sıfırlama muhabbeti, twitter ve instagramdaki kedi fotosu furyası, türk insanının bir olayı toplu halde seyretme detayı ve altını çizerek vurgulanan alkol fiyatlarındaki artış benim yakalayabildiğim güncel göndermelerdi.

    yine çizerimizin evinde kitaplıkta görülen kemikdergisi hoş bir detaydı.
    --- spoiler ---
  2. senaryosu dışında güzel bi çalışma olmuş. o kadar görsel emek, daha iyi bi anlatımla efsane olabilicekken vasat kalmış. yine de sonrası için umut vaadediyor.
    abi