• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.75)
küçük pıtırcık - rene goscinny
pıtırcık’ın öykülerini rené goscinny yazmış. araya serpiştirilen resimler jean jacques sempé’ye ait. sempé’nin ülkemizde bilindik işi yok. ama red kit ve asteriks’in senaryolarını yazan goscinny çoğumuza tanıdık gelecektir. pıtırcık’ın dünyası, benimde dahil olduğum 90 kuşağının dünyasında geçiyor. cep telefonu, bilgisayar, video oyunu yok. top oynuyor, cam kırıyor, derste yaramazlık yapıyorlar.


  1. Doğal olarak 40 yaşına yaklaşmış biri olarak eski tadı alamasam da Ilgın’ın ilgisi kısmen çekti. Özellikle Pıtırcık’ın eve köpek getirdiği macerasını ve kovboyculuk oynadıkları maceraya bayıldık. Yine de dayatma yok. Devam sayılarını biraz büyüyünce, eğer isterse alacağım. Seçimini Saftirik’ten yana kullanırsa bile seçimine saygı duyacağım. Can Çocuk Yayınlarından çıkan kitabın elimde 29. baskısı var. Doğru biliyorsam orijinal seri sekiz sayıdan ibaret. Her birinin içinde on macera var. Ancak birkaç yıl önce Goscinny’nin kızı babasının taslaklarına ulaşması ile ortaya çıkan Pıtırcık’ın Bilinmeyen Öyküleri adı altında bir 5 kitaplık seri daha var. Pek popüler olmayan bir sinema filmi de bulunan Pıtırcık, hiç değilse bir sayısı ile bile olsa her çocuğun kitaplığında olması gerekenlerden.
    vega
  2. ilkokulda okurken güldüren, mutlu eden kitap serisidir. yaşınız ilerleyip, hayat sizi silkelemeye başladığında açıp, baktığınızda halen sizi güldüren ve mutlu eden kitap serisi olduğunu görürsünüz. her çocuklu aileye inatla tavsiye ettiğim hatta çocuklarının doğum günlerinde hediye olarak götürdüğümdür. (bkz: hediye olarak kitap almak)