1. noel
    domuz ürünleri
    bireycilik --> başarısızlığın sorumluluğunu üstlenmek
    lavaboda birikmiş suda yüz yıkamak. (her şey akar su, tarih, yıldız, insan ve fikir)
    üretken zengin, mantıklı orta, entelektüel fakir. (bunların yerine yiyici zengin, yiyiciye özenen gerizekalı orta ve allah belanızı versin diyen fakir var)
    abi
  2. olan şeyleri tartışmak daha mantıklı değil mi? bu konu sanki çok geniş. olmayan şeylerde bir sınır olmayınca antik yunan inançlarından mısır tanrılarına kadar her şeyi sayabiliriz.
  3. bedevi arapların cinsel fantazilerinin çeşitliliği (muta,çok eşlilik,ensest ilişki vs) islam kültüründe kendine yer bularak kültürümüze bu şekilde dahil olmuştur. kültürümüze dahil olmasına rağmen halk arasında pek şuyu bulmamıştır. misalen ülkemizde tek eşlilik çoğunluktadır bu da türk geleneğinin kadına verdiği değerden kaynaklıdır.
  4. sevgi, hoşgörü, empati, adalet diye sıralanıp uzayacak liste.
    zepur
  5. (bkz: donut)

    kültüre girmeye çalıştı pazar olarak ama pek tutmadı gibi.
  6. konuşurken

    "orası öyle de..."
    "ya iyi güzel diyorsun da..."
    "onu bi geç, onu bi geç..."
    "ama bi dakka şimdi..."
    gibi dalışlar yapmamak, kültürümüzde yoktur.
  7. kültür.

    kültürsüz bir kültürümüz var. tarih içerisinde birçok coğrafya, dil, alfabe ve kanon değiştirmek durumunda kaldığımız için. elbette bunlar, hayatın gerçekleridir. bugün bu kültür balon gibi şişmiş ve içi tarif dahi edilemeyecek çeşitte gaz ile doludur. gaz molekülleri balonun duvarına delicesine çarpar ve çıkmak isterler. ancak balon, onları, yani bu kültürel ögeleri ve onlara ait olanları hapsetmektedir.

    dolayısıyla balon gittikçe ısınmakta, kültür molekülleri birbirlerine giderek daha çok çarpmakta ve bu da meydana gelen değişimleri öngörülemeyecek şekilde hızlandırmaktadır. tahammülsüzlüğümüz ve caymış, pasif toplum profilimiz bu şekilde daha iyi idrak edilebilir.

    bu kültürel değişim öylesine sarmıştır ki bizi ve hayatlarımızı, neredeyse algılanabilecek denli fenomenolojik raddeye gelmiştir.