1. enfes bir tatlıdır künefede kullanılan peynir özel bir peynirdir. en güzeli közde olandır. hatay'a yolunuz düşerse meclis künefe ve çınaraltı yusuf ustanın yerinde yemenizi tavsiye ederim.
  2. hayatımda yalnızca 1 kere yediğim ve o yediğim mekana 5 ay sonra gittiğimde 4 kişilik yediğimi fark ettiğim tatlı.
    oğlum insan menüye yazar 4 porsiyonluktur diye. aylar sonra menünün en altına karınca duası gibi mi yazılır!?
  3. eskiden severek yerdim. sonra bir gün bundan zehirlendim, hem de bilindik bir yerdi (üstelik üniversite sınavına günler kala) o günden beri yemedim. bi ara çiflikte yeme planım var ama o da denk gelmedi bir türlü.
    wtf
  4. özlediğim tatlı.. kaç yıl oldu yemiyorum beee canım çekti gece gece ^^
  5. ağır olduğu kadar güzel tatlılığına ölünesi şey.
    kucf
  6. eveeet, fark ettim ki bu başlığa hiç yorum yapmamışım. tutmayın beni ehe

    künefe... hatay yöremizin o şirin mi şirin, tatlı mı tatlı, kimi zaman üçgen, çoğu zaman yuvarlak, üzerinde antep fıstığı, yanında keçi sütlü dondurması ile adeta bizi bizden alan, kendisine bağlayan, tadını damağımıza işleyen lezzetimiz. my preciousss öhö öhöh

    ilk denemeden sonra sméagol'un yüzüğe bağlandığı gibi bağlanırsın künefeye. seni içten içe ele geçirir. beyin'in ventral striatum, dorsal singulat korteks, amigdala bölümlerini ölümüne çalıştırır, karşı koyamazsın garsonun "efendim künefe alır mıydınız?" sorusuna.
    ve o an gelir; çatala alırsın az önce çıtır çıtır kestiğin, üzerine bir parça dondurma kondurduğun dilimi, o dilim; önce dudaklarına değer, değer ki o damla yere düşmesin, sevdiğinin göz yaşlarını dudaklarınla siler gibi dokunursun merhametle ki gitmesin başka yere, uzağa. sonra hissedersin bütün sıcaklığını peynirin, yakar içini. tam o anda hissedersin tereyağının keskin kokusunu. antep fıstığının kıtırtıları ile kadayıfın çıtırtılarının ahengini. şerbetinin her yeri dolduruşunu.
    en son, soğumaya yüz tutmuş bakır tabağım içinde kalan parçaları toplarsın çatalına, sevgilinin son nefesi gibi, minnetle-özlemle, veda eder gibi. kıyamazsın ama götürürsün yanında.

    iste böyle bir tatlıdır künefe. özlem özlem. sevgiliye hasret midelere selam olsun.!
  7. kaç gündür bir künefedir gidiyor sözlükte. canımız çekiyor yapmayın, kaç kalori biliyorsunuz değil mi??

    5-9 ekim yenikapı hatay günleri çerçevesinde bir künefe ziyafeti olacak! istanbul halkına duyurmak vazifemiz. 5 ekim günü de taksim de bir künefe partisi varmış, hatay 'ın topraklarımıza katılması kutlamaları çerçevesinde.

    yok yaa cidden nasıl can çekiyor, fena oldum şimdi.
  8. waffle ile beraber hiç sevmediğim tatlı. her şeyi geçtim, sıcak tatlı mı olur yahu? tatlı dediğin soğuk olur.

    fenikelilerden araplara, onlardan da bize geçmiş bir tatlı niye bu kadar tutuldu anlamıyorum. hayır milliyetçi falan da değilim ama künefe gibi overrated bir tatlının bir anda popüler olmasını kabullenemiyorum. aynı şekilde bir waffle furyası da aldı başını gitti. her köşe başına bir waffle'cı açıldı.

    bu çılgınlığın en kısa sürede bitmesini ümit ediyor ve trileçe, dondurma, baklava, kalburabastı, puding, güllaç gibi soğuk tatlıları bir kez daha zikretmek istiyorum.
  9. şerbetiyle içimizi eriten, peynirle şey eden bla bla bla.
  10. youreads'te fazlaca hayranı bulunan tatlı. tamam güzel de kadayıfla hazırlanan çok daha efsane tatlılar var.

    (bkz: burma kadayıf)