1. kesinlikle desteklediğim olmazsa olmazım olan kutsal bayram
  2. bayram namazı
    bayramlaşma
    kaçan hayvanları kovalama
    hayvan kesimi
    beraberinde yaralanmalar
    et doğrama
    et pişirme
    toplu yemek yemeler
    baklava yeme
    kurban bayramı haberleri
    kapanış.
  3. kurban bayrami elestirilerine 'yedigin et sanki agacta yetisiyor'diye arguman ureten kesime cok aciyorum. kimse sizin inancinizi elestirmiyor. neye inanirsan inan ister puta tap ister kursun kaleme. kurban bayraminin elestirilen yonu acemi kasaplarin sokak aralarinda kurban kesiyoruz ayagina yaptigi rezaletten ibaret. kimse sizin kurbaniniza karismiyor, ne kesersen kes kime verirsen ver ama bunu muslumana yakisan sekilde yap. sokaklarda kan golleri yaratma, otoban kenarinda hayvan kovalama, kesilen etten kalanlari ortaliga atma, hayvana kor bicakla eziyet etme.

    elestirilere cevap vermek icin kasmayin kendinizi adam et agactan mi yetisiyor demez mi? yedigim et agacta yetismedi belki ama hayvani kesmeden once otobanda kosturmadiklarina eminim yada kesilirken orada olmamasi gereken ufak cocuklardan eminim.

    herkesin bayrami kutlu olsun inanan ya da inanmayan. umarim birbirinizi kirmadan bir bayram gecirirsiniz. trafik kazasiz, acemi kasapsiz, zamsiz, darbesiz, patlamasiz.
  4. arkada gözü yaşlı inekler koyunlar bırakan toplu katliam. geçen yıl pekindeki köpek festivalini her yerde eleştiren insanların buna aynı tepkiyi vermemesi ikiyüzlü geliyor. et yerim ama hiç bi kurbam etini yemedim. eğer amaç fakirlere yardım etmekse ihtiyaçlarını karşılayacak para ver adam kıyafrt yakacak odun ya da aylık mutfak alışverişini yapsın dana sırt kuzu gerdan yemeyi versin
    wtf
  5. kutlu olsun. arkadaslar, bu bayramda sevgi ve kardeşliğin, barışın ve birliğin ve en önemlisi de kavurmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlayalım. iyi bayramlar.
  6. maalesef bilinçsizce ve yeterli tedbir alınmadan yapılmaya çalışılacak kesimler sonucunda eziyete ve işkenceye maruz kalacak hayvanları göreceğimiz bayram.
  7. tüm inanmayanların vejetaryen olduğunu öğrenmemizi sağlayan bayram.
  8. binlerce yıl önce bir adamın karnının acıkması ve et yemek istemesi sonucu bir hikaye uydurması sonucu oluşmuş karın doyurma bayramı.
    ama çıkıp da burda cinayet bayramı falan da diyemem. dünyada insana değer verilmiyor hayvana mı verilmesini bekliyorsun.
  9. yılda bir kurban keserler halk-ı alem iyd için
    dem be dem saat be saat ben senin kurbaninam

    fuzûlî

    insanlar bayram için yılda bir kurban keserler fakat ben her an her saniye senin kurbaninim.

    kutlu olsun efendim.
  10. çok sevdiğin, bağlandığın bir varlıktan allah için vazgeçme, feragat etme ibadetidir. günümüzdeki uygulanış biçimi bu tanımla uyumlu değil tabii. o ayrı.