1. memlekette kürt sorunu falan yoktur. bu ülkede sadece insanlık sorunu vardır. her yıl yüzlerce insanlık suçu işleniyor memlekette ama yargılanan yok. yüzü bile kızarmıyor artık bunları yapanların. ülkeye en acilinden vicdan lazım.
    dakk
  2. başlık kürt meselesi olarak değiştirilebilir.
  3. iran, irak, suriye ve türkiye'de; mezopotamya denilen bölgede yaşayan 20 milyon civarı nüfusun kendi kendilerini yönetip yönetmeyeceğiyle ilgili bir sorun. bu 4 devlet de elinde sopayla bu insanların başında beklemeye çalışırlar. hehe, mevcut maddi imkanlarının büyük çoğunluğunu bu problemin semptomlarıyla mücadeleye ayırırlar.
    yok
  4. çok değil daha birkaç yıl önce çözüm süreci adı altında çözülmeye çalışılan şey neydi ya he hatırladım evet kürt sorunuydu... yani bu başlığı kürtlüğe takık youserlar değil, kürtlere takık hala iktidarda olan yönetim açtırmıştır.
  5. pkk hariç sorun olmayan sorun.
  6. faşizmin sorunudur, yoksa halkın böyle bir sorunu yoktur ki çözüm arasın, faşizm ise halk değildir, faşistler asıl sorunun faşızm olduğunu ögrenmeyecekleri için de kürtler ya da herhangi bir azınlık (din, etnisite, ideoloji) onlar için sorun olmaya ömürleri boyunca devam edecektir
  7. bir yazar, para kazanmak isteyen türk ve kürt arasında bu ülkede ayrım olmadığından bahsetmiş. siyaset kanalında bu başlığın biraz altında yer alan neoliberalizm başlığında şikayet edilen konu ise, neoliberalizmin insana ait her değeri pazara taşıması, paraya dönüştürmeye çalışması. bu iki çelişkili yorum aynı yazar tarafından girilmemiş. ama girilseydi de çok şaşırmazdık.

    bir kürt ile türk çalışma hayatında aynı fırsatlara sahip değil, bunu biliyoruz. ama kürt sorununu sorun haline getiren bu değil. bu bir sonuç. esas mesele, insana ait değerlerin reddiyesi. nedir insana ait değerler? insanın akrabalarıyla, komşularıyla, arkadaşlarıyla kendi kültürü içinde özgürce yaşama hakkı, bu kültürü yeniden üretme hakkı, kendi dilini özgürce konuşma hakkı, başka bir dili iradesi dışında öğrenmek zorunda kalmama hakkı.

    sen bunları ezersen, yapmayacaksın dersen, yapanı döversen, sorun olur. meseleyi ekonomik eşitliğe indirgemek faşistliktir.

    neoliberalizm ise farklılıklardan korkmaz. aksine, metalaştırabildiği ölçüde farklılıkları destekler. farklılıklar meta haline dönüştürülebilecek potansiyel kazanç kapılarıdır. uslu durdukları müddetçe kürdü de lazı da destekler.

    bu demek değildir ki, neoliberalizmden kurtuluş yolu ulus devlet potasında erimektir. hayır, üçüncü bir yol mümkündür.
  8. sen böyle bi sorun olmadığını söyledikçe derinleşerek olan sorundur. hem de laik-antilaik kutuplaşma sorunuyla birlikte. atatürk düşmanlığını tekrar sahneleyerek sünnilik paydasında kürtlerle birleşmeye çalışan islamcılar, şimdilik bu şekilde sorunun üzerini örtmeye çalışıyorlar. ama bu denendi zaten. olmuyor.
  9. kimsenin ne dilini konuşma hakkının ne özgürce kültürünü yaşatma hakkının elinden alındığı yok şu ajitasyondan kusma geldi artık. ülkede bir sürü azınlık kendine has değerleriyle varlığını sürdürürken bir tek kürtler ayrı devlet kurmak için toprak diye yırtınıyor nedense. bahsettiğiniz kısıtlamalardan şikayetçi bir laz bir çerkes neden göremiyoruz? kaldı ki bu kısıtlamaları da göremiyoruz. mıy mıy sürekli yakındığınız şeylerin dram severlik dışında başka bir açıklaması yok. yarın tüm güneydoğu size verilse kaçınız gider orayı vatan bilip orda yaşarsınız ki? istanbul'u izmir'i bırakıp giderim diyen anca yalan söyler.
    not :atatürkçüyüm

    sadece güneydoğuda yaşadıklarını düşünsem diğer illerde bulunanlardan söz etmezdim zaten bir varsayımdan söz ettim ama tek bölge kesmemiş sanırım.

    azınlık saymak yanlıştı bu konuda haklısınız çünkü en başta azınlık denebilirdi ancak her aile en az 10 çocuk yaptığı için fark kapanmıştır.


    son edit: sürekli cehaletten vurarak savunma yapmaya çalışırken batıyorsunuz. önce okuduğunuzu anlayın daha sonra kendinizi ifade etmeye çalışın. atatürkçülük chp'li olmak demek değildir zira atatürk'ün partisi öleli çok oldu. chpyi ve yaptıklarını desteklesem chpliyim yazardım. kaldı ki hala daha boş isyanınızın içini dolduramadınız. daha tatmin edici argümanlarla gelin.
  10. bir yolcu uçağında düşme durumu oluşuyor ve kaptan pilot, hostes hanımdan yük azaltmasını istiyor. hostes kabinden yolcu tarafına yönelip alman vatandaşa "uçaktan acilen atlamak zorundasınız bayım" diyor. alman ikiletmiyor bile. fiüvvvv.
    ikinci olarak fransıza gidiyor hostesimiz. "mösyö rica etsem uçaktan atlar mısınız ?" hay hay diyip atlıyor fransız centilmen.
    sırada türk var. "bayım siz bu uçaktan asla atlayamazsınız, götünüz yemez" diyor. cihana bedel ırkın neferi o lafı yedirir insana. rüzgarıyla savruluyor hostes hanım.
    en son kürt arkadaşın yanına yaklaşarak kulağına fısıldıyor. "bu uçaktan atlamak yasak..."