1. soruya cevap vermek için öncelikle bazı kavramları bilmek gerekir. doğrusu küretaj olan kelimenin anlamı kazmak demektir. ayrıca sadece rahim içinin boşaltılması anlamına gelmez. örneğin diş taşlarını uzaklaştırma işlemi için de kullanılabilir.

    diş taşlarını aldırmak ne kadar cinayet ise küretaj da o kadar cinayettir. şöyle ki, hamilelikte küretaj 10 haftasını tamamlamamış, cenin evresine gelmemiş embriyo için geçerlidir. embriyonun insan olduğundan bahsetmek bilimsel olarak mümkün değildir. peki embriyo bir canlı mıdır? tabi ki canlıdır. elimiz ya da hücrelerimiz ne kadar canlıysa o derece canlıdır. elimizi koparıp attığımızda cinayet işlemiş olur muyuz sorusuyla aynı sorudur aslında, bu soru. kısacası embriyoyu fizyolojik olarak bağımsız bir canlı olarak niteleyemeyiz.

    diğer bir taraftan cinayet kavramına da bakmak gerekir. cinayet canlı insanları öldürme eyleminin gerçekleşmesi halidir. burada embriyonun canlılığını insanın canlılığından ayırmak gerekir. zira ortada bağımsız bir organizma henüz yoktur.

    buradan hareketle küretajın cinayet olduğunu savunmak, vücutta bulunan bir tümörün alınmasını cinayet olduğunu savunmakla eşdeğerdir.

    ekleme: fakat ceninin aynı yöntemle rahimden atılması cinayettir. zaten buna hukuk kuralları da müsaade etmemektedir, bildiğim kadarıyla.
    düzeltme: yazım hatası