1. hep başıma gelendir. bazen aşırı türkçü (faşist) arkadaşlar kürtlere söver ve hakaret eder ben de uyarırım, konuşuruz falan.
    fakat bunu yaptım diye kürtçü sanılırım hep.
    ben ırkçılığa karşı olduğum kadar teröre de karşıyım.
    bakış açım budur.
    edit: ifade biraz yanlış oldu sanırım. kürtçü demeyeyim de pkk sempatizanı diyeyim.
    şimdi nasıl türkçü varsa, kürtçü de gayet olabilir.
    ama pkk sempatizanı ayrı bir şey.
    işin garibi her zaman yaptığım gibi tarafsız bakmaya çalıştıkça insanlar hala daha eleştirecek yer arıyor beni.
    ülkücüler ile bu mevzuyu konuştuğumda sen pkk sempatizanısın diyorlar mk ne hikmetse pkk'lılar da tam tersini.
  2. kürtleri savunmaya mecbur bırakanlar da en az pkk'lılar kadar teroristtir. en azından mental olarak öyledir.

    türk faşist = kürt faşist

    ulan ne bereketli (!) ülkeyiz yahu, böl böl bitmiyor...
  3. kürtleri savunmak ? çok komiksiniz, gören de ortada haksızlık var sanacak.

    not : sözüm başlığa, içeriğine değil.
    gunez
  4. ben malatyada yaşıyorum üniversite hayatım dışında. orda zilyon tane kürt arkadaşım oldu. hepsi de çok babacan insanlar, belki bir savaş çıksa bizden ön cephede savaşacak kişiler çoğu. ama onların hepsi kendi ülkelerini türkiye kabul etmiş kişiler. hiçbiri kürdistan gibi bir saçmalığın kurulmasını istemeyen, tamamen turkiye sevdalısı kişiler. şimdi ben kalkipta onlara terörist demem, dedirtmemeye de calisirim. buraya kadar sıkıntı yok. ama tüm kürtler böyle değil tabii ki. hepsi böyle olsa benim gorusum yine değişmeyecek. ben türkçü bir bireyim, bununla gurur duyuyorum. kendini turkiyeli olarak gören tüm kürtlere de saygı duyuyorum. ama kalkipta kurt seviciligi, arap seviciligi, ermeni seviciligi ve kürdistan gibi bir sacmaligi arzulayan canlıyı kalkipta it yerine koymam ben. çünkü it yerine koymam için biraz sadık olmaları lazım. fazla humanistlik ve fazla merhamet aptalliktir zannimca.ve hayatında izmirden, istanbuldan vs çıkmayıp, bir doğu şehrinde birkaç yılını harcamamis, bütün kürtleri terörist sanan zihniyetin de bu it yerine koymadiklarimdan çokta bir farkı yok, bilesiniz.
  5. ulusalcılar, gezi olaylarında televizyondaki ana haber bültenlerinde kendilerinden "terörist" olarak bahsedilişini izledi. bir gün herkes (birlikte kol kola cumhuriyeti yıktıkları cemaat bile bu duruma düştüğüne göre ) hakim güç tarafından terörist ilan edilebilir.
  6. ben öyle herkese kardeşiz falan demedim, demem de. benim bakış acıma gore sadece türk olupta benim savunduğum ideolojiyi savunanlara kardeşim derim. sen kimsin, neyin neyisin ki ben sana böyle bir değer biceyim. sen de bana biçme, ne münasebet.

    benim demek istediğim, kendini türkiyeli olarak gören ve vatanını bura olarak kabul etmiş kimseyi dislamayacagimdir. onları herhangi bir etnik kökenden dolayı suçlamanın bir turkiyeliye haksızlık olduğudur. yazdıklarımı kendi perspektifinden okuyupta saçma sapan yorumlar yapmamani isterdim. at agizliligin lüzumu yok.

    yazdığım yazıda belirtilen it yerine konulmama durumu, kişinin kendini değiştirdiği ve düzelttiği taktirde sadik it degil, insan sınıfına koyabilecegim anlamını taşır. yazıdan tek cümleyi cımbızla seçip bunun üzerine sacmalamanin vakit kaybı olduğunu hiç düşünmedin mi yada koskoca yazıdan çıkara çıkara bu sonucu mu cikardin ? yaran varsa doğrudan ondan bahsedebilirsin mesela.
  7. aynen kardeşim aynen, yüzyıldır devlet tarafından bilinçli bir şekilde sürdürülen savaşı, katledilen onca insanı boşver. ''benim kürt arkadaşlarım da hepsi peğağalı değil ki'' gibi çapsız söylemlere indirge.

    bir halkı sınıflandırıp itibarsızlaştırma çırpınışları bunlar. hiç mi utanıp şapkanızı önünüze koymayacaksınız siz? hiç mi bu savaş devlet istedi diye bir kere bitecekti, demek isteyince bitebiliyormuş, madem öyle neden bitirmiyor? diye sormadın kendine. 9 yaşındaki çocuğa 13 kurşun sıkıp yanına keleş bırakan zihniyete, alkış tutmaktan beton millet sakarya edebiyatından hiç mi atamayacaksın kendini. hiç mi sormadın 33 eri kurşuna dizdiler ve bunun araştırma komisyonuna girmesi reddedildi, niye reddedildi acaba diye? hiç mi sormadın kendine, diyarbakır cezaevi nedir, nerededir? ( https://www.youtube.com/watch?v=XELKyBrWc8Y)

    aynen kardeşim aynen ''amariga var arkasında'' senin başbakanın her ay amerika'ya birilerinin bir yerlerini öpmeye gider, emir alır, israil'li savaş pilotlarına eğitim verir konya'da , ticari ve askeri antlaşması yapar o tamam ama bir halk özgürlüğünü istese '' argasında amariga var, israil var''

    aynen kardeşim aynen, ne gerek var bu sorunun tarihini araştırmaya, ne gerek var. bebek katilleri ile konuşul mu diyorlardı abilerin, ablaların (http://bianet.org/bianet/siyaset/128774-carkin-o-bebegi-pkk-degil-biz-oldurduk) sen her şeyi biliyorsun zaten kardeşim ne gerek var bu konuları konuşmaya. asker ölünce arkasından slogan atarsın, sonra evine dönersin. olay bu kadar zaten. ne yoracaksın kafanı.

    aynen kardeşim aynen benim de türk arkadaşlarım var hepsi öyle değil ki
  8. ya aklını, ya da vicdanını bir kenara bırakmış insanlarla tartışanların başına gelen durum. evet, benim de sıklıkla başıma geliyor. her defasında yine tartışıyorum, yine anlatmaya çalışıyorum dayanamayıp.

    kürtlerin tarih boyunca devlet elinden gördükleri zulümler, kendilerine verilip de tutulmayan sözler, akabinde ülkenin vatandaşları tarafından "haddini bilmesi gereken misafir" gibi görülmeleri... bunların hepsi isyan etmek için kendi başlarına yeterli nedenler. bu adamlar isyan ettiklerinde "yahu salt çatışma kafasıyla düşüneceğinize neden isyan ettiklerini bir sorgulayın" dediğimizde de terör sempatizanı yahut kürtçü ilan ediliyoruz.

    kürt milliyetçisi diye isimlendirip tu kaka ilan ettikleri insanların o türk milliyetçileriyle denk tutulmaları, "ikisi de birbirinin aynısı yaaa" diye anılmaları için ülkede türkçenin konuşulmasını istememeleri, türklerin 160 yıl boyunca kürtler tarafından türlü nedenlerle öldürülmüş olması ve kürtlerin bu gerçeği reddetmiş olması, "türkiye gibi bir saçmalığın"^:kimi yazarların tabiriyle^ kurulmasını istememeleri ve ülkedeki bütün etnik unsurların asimile edilip "kürt" adı altında toplanmış olması gerekir. eğer böyle bir tabloda kürtler türkleri teröristlikle, hainlikle, sadık it olmamakla suçlarsa, şehirlerini tanklarla ve toplarla dümdüz edip bodrum katlarında bebeklerini öldürürlerse ve "aşk bodrumda yaşanıyor güzelim" diye yazılar yazarlarsa girdikleri türk evlerinin yatak odalarına, o zaman bu konu çerçevesinde takınılacak bir kürt milliyetçiliğini faşizanlık olarak niteleyebiliriz.

    uzun yıllar kimliği yüzünden öldürülmüş, hor görülmüş ve kimliğini unutması istenmiş bir halkın kimliğini haykırmak istemesi, "biz buyuz ulan, görün işte!" demesi ırkçılık değildir. son derece anlaşılabilir bir durumdur. haklarını demokratik yollardan aramaya çalıştıkları her seferde kafalarına devletin tokmağını yedikleri için silahlanıp dağa çıkmaları da anlaşılabilir bir durumdur. sivilleri öldürerek propaganda yürütmek karşı çıktığım bir nokta olmakla beraber neden silahlandıklarını anlayabiliyorum.

    evet, teröre karşıyım, örgütsel ya da bireysel silahlanmaya karşıyım, militarist devletten canın yanarken sivil öldürmek aşağılık bir eylemdir ama bu insanlara "neden silahlandınız?" diye soramam diğer bütün yolları denediklerini ve her defasında canlarının yakıldığını bildiğim için.

    yargı zaptedilmişken, ordu zaptedilmişken, üniversiteler zaptedilmişken, medya zaptedilmişken, kolluk kuvvetleri zaptedilmişken, parlamento zaptedilmişken, sokaklar zaptedilmişken akp'nin haksızlıklarına ve gaddarlıklarına karşı hangi yasal yoldan mücadele edebiliriz? yarın bir gün başka çarenin kalmadığını görüp silahlansak bu devlet bizleri de hain, terörist, devlet düşmanı ilan etmeyecek mi? haber bültenlerinde hepimiz gözü dönmüş katiller olarak anlatılmayacak mıyız?

    tabii bu anlattıklarım zaten yüzyıllardır devletin ayrıcalıklı ırkı olmuş, son birkaç yıldır da iktidarın kendi ırklarını yücelten politikalarından memnun olanlar için hiçbir anlam ifade etmeyecek.

    kürtlerin uğradığı zulümleri anlatırken benimle "siz" kalıbıyla konuşmaya başlayanlara "kürt değilim ben, ne ara dahil oldum topluluğa?" dediğimde "oğlum o zaman ne diye savunuyorsun elin kürdünü, sana ne?" diyebiliyorlar. zulüm gören benim ırkım olmadığı sürece karşı çıkmamın, tepki göstermemin saçma olduğunu düşünüyorlar. neresinden bakarsan bak, ağır vicdansızlık bunun adı.

    kürtlere tarihte nasıl bir haksızlığın yapıldığını soranlar, iddiaları şaşkınlıkla karşılayanlar var; asıl şaşkınlık verici olan bu. heyhat, memleketteki durum da tam olarak bu.
  9. hümanist mervelerin bakış açısıdır. hayır dostum , asıl sorun kürtlerin haklarını savunduğunu sanarken pkk sempatizanlığı yapmandır.