1. en sevdiğim yemeklerden birisidir fakat niyeyse piştiği gün yiyemiyorum. buzdolabında bir gün bekledikten sonra yiyebiliyorum.
  2. öğrenci iken bekletme işleriyle uğraşmak istemeyenlerin, "pişirmeye hazır" konservesini alarak kolayca evinde pişirebileceği yemektir. makarnadan, dışarda yemekten sıkıldığımda alır yaparım çok da güzel olur zeytin yağını salçasını koyduğumda.
  3. toplu yemek çıkaran yerlerin pazartesi menüsüdür.^:üzgünüm gençler^
    yapımı kolay -risksizdir.
    bir de pazartesi günleri genelde yemeğe gelecek kişi sayısı kolay tahmin edilemez, fasulye hem kepçe yemeğidir + , - opsiyonu vardır, hem zahmetli değildir.
    ve tabi yemek şirketlerinin en işine gelen yanı: maliyeti düşüktür.
    böylece pazartesi günlerinin imdat valfi olmuştur.
  4. açken değil aksine tokken yenmesi gerekilen yemektir. yoksa gaz yapma potansiyeli bulunmaktadır.
    psk34
  5. iş yerinde öğle yemeğinde çıktığı zaman insanı mutlu eden, fakat akşam eve gidildiğinde karşınıza tekrar çıkması durumunda -ki kuvvetle muhtemel çıkar- insanı hüzünlere sevk eden zengininden fakirine tüm halkın sevdiği milli yemeğimiz.
  6. yurdumuzda en çok ispir fasulye ün yapmıştır. yöre olarak erzincan veya karadeniz fasulyeleri de oldukça lezzetlidir. şeker fasulye diye de geçer. şekli yuvarlak olur kabuğu çok sert değildir, hızlı pişer. lezzetli bir fasulye yapabilmenin yolu da iyi bir tereyağı kullanmaktan geçer. diğer küçük detaylar ise elinizde güveç yada döküm tencere varsa kısık ateşte uzun süre pişirmek lezzetine lezzet katacaktır. yarım limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz, kuru fasulye piştikten sonra fırına sürerseniz fazla suyunu kaybeder, demlenerek yapısı daha güzelleşir. etli, pastırmalı yada sucuklu yapabilirsiniz üçü de çok yakışır. 1 gün önce ıslamak ve pişerken köpükleri bir kevgirle alınca gaz yapma durumu da olmaz. haftada bir gün alışılmış pilav, turşu kombini yerine yoğurt ve salatayla da gideri vardır.
  7. kekiği yakıştırdığım bir başka yemektir kuru fasulye. bunun dışında yaz denince aklıma nedense piyaz geliyor; köfte ve diğerlerinin yanında..
  8. kara toprak fırında güveç içinde yapıldığında efsaneye dönüşen lezzet