1. bunlar sıradan bir insanın ömrü boyunca kendini koruması gereken kan emici yapılanmalardır. insan hayatını sömürerek zenginlik içinde yaşamanın her yolunu bulmuş, toplumu ahtapot gibi kollarına sarmış, her yerde yüzgöz olunan, emek hırsızları sermaye sahipleridir. kimdir bunlar;

    1- devlet
    her şeyin başı devlet, vergi topladığı için değil, adaletsiz topladığı için soyguncudur. devlet mantalitesi halk için idealdir. fakat iş soyguna dönüşeli çok oldu. nasıl adaletsiz derseniz ortalama vatandaştan %20, 25, 27 oranında vergi toplarken kurumlardan %20 toplar. yani onlardan alamadığını halktan alır. alttan alır yukarıya peşkeş çeker, arada nemalanır.

    2-bankalar
    kredi verdikleri için değil, ödeyemeyecek kişiye bilerek donuna kadar soyabilmek amacıyla kredi verdikleri için, ödeyemeyenden avukat tutacak parası olmayandan, uğraşacak zamanı ve bilgisi olmayandan ekstra komisyon, işlem ücreti, hesap ücreti aldığı için. gelirinin önemli kısmını faizden değil soygundan elde ettiği için.

    3-operatörler
    bunlar tam soyguncu, aman yolunuz düşmesin. çok lafı uzatmaya gerek yok. faturalı hattınız varsa hemen şimdi koşarak gidip kontörlüye çevirtin, minimum tarifeyi keşfetmeye çalışın bunlara kesinlikle para yedirmeyin. örnek; az önce kardeşime kontör yüklemek için aradım az kalsın yıllık kontör yükleme üyesi oluyordum, ne olduğunu anlamadım sadece son anda artık dilediğiniz zaman arayıp istediğiniz kişiye kontör yükleyeceksiniz ekstra işlem ücreti ödemenize gerek yok. yıllık 100 liraya üyeliği onaylıyorsunuz değil mi? allah belanızı versin lan, bi 20 lira yükleyecez işte çocuğun kartına ne diyosun hayır istemiyorum. o halde 5 tl işlem ücreti çekiyorum onaylıyorsunuz değil mi? hayır onaylamıyorum noluyo ya?? neyse hep böyle aramayın sakın.

    -ulaşımcılar
    bunların uçağı otobüsü bir. alayı sahtekar, bulaşmayın mümkün mertebe.

    -tv yayıncıları
    pazarlamak satmak üzerine kurulu hırçın bir sistem. bulaşmayın trt seyredin hatta tv yi satıp kurtulun.

    -ve akla gelmeyen nice zengin kurumsl yapılanmalar.

    eğer dolandırılmak istemiyorsanız saklanın, her yerdeler. attığımız adımda zenginlerin ekmeğine bal kaymak sürüyoruz. hele ilk üç sıra onlardan uzak durmanın yolunu aramak bir insanın en önemli görevidir. hayatın amacıdır bu yahu, hani sorup duruyorlar ya amaç ne amaç ne. amaç kurtulmak bu simsarların elinden. yoksa sana hayat diye verilen şey hizmet etmen üzerine kurulu bir sistemde kendi payına düşen çarkı döndürmekten ibaret.

    -kural 1: asla borçlanmayın
    -kural 2: az çalışın, sevdiğiniz işi yapın
    -kural 3: sanat, edebiyat, bilim, felsefe ile ilgilenin, gezin tozun eğlenin.
    -kural 4: ailenize, halkınıza, sosyal çevrenize saygı duyun, sevgi çemberi kurun.
    abi