1. ne lakiliği, ne devleti, ne de izmiri anlamış cahilin beyanı.
    yalan
  2. en zıt kutupların bile tartışma ve müzakere yoluyla anlaşabileceğini öğrenememiş bağnazca bir düşünce.
  3. ülkenin bölünme fikri insanların kafasına o kadar işlemiş ki,böyle fikirlerle geliyorlar.
    ama her fırsatta türkiye bölünmez sloganları atar herkes.
    bir amaç uğruna bu sınırlarda yaşandığını,bu sınırların belli bir stratejiye göre kurulduğunu unutmamalıyız.
    mustafa kemal'in ve onca savaşan insanın hakkı olan bu toprakları , türk gençliği olarak korumakla görevliyiz.
    ülkede yaşamamak tamamen kişisel karardır ki kişisel hürriyete inanan bir insanım.
    kesinlikle saygı duyuyorum hatta bende fırsatım olsa başka ülkede yaşamayı isterim .
    ancak bu fikrim , bu ülkeden vazgeçtiğim anlamına gelmemektedir.r
  4. ulusalcıların da en az akp'liler kadar yobaz olduğunu görmek zor değil. iki tarafta da sorgulama, analiz etme becerisi sıfır. aileden ve çevreden ne görülmüşse o. ülke islam devletine, şeriate doğru gidiyor hala misak-ı milli. işin kötü tarafı ülkeyi bok çukuruna sürükleyen kesim en az 3 çocuk yapıyor. yetmiyor, izmir gibi nispeten özgür illeri suriyelilerle doldurup sonraki seçimlerde ele geçirme, yozlaştırma amacında. uzun lafı kısası bugün misak-ı milli diye tutturanlar yüzünden seküler kesim gelecekte daha küçük bir azınlık olarak kalacaklar. o zaman gelince de başka ülkeye kaçma dışında çözüm kalmayacak.
    (bkz: #116205)
    bb
  5. ayrı devlet imkansız olsa da federasyon bir seçenek olabilir. bu yüzden de hdp nin bu talebini desteklemek gerekiyor. akdeniz ege ve trakya ayrı eyalet olursa buradaki yerel yönetimlerde chp iktidar olacaktır. bu yüzden laikliği savunan herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. dediğim gibi ayrı devlet değil federasyon düşünülmeli. tek çözüm budur.
  6. baskanlik/eyalet//federasyon/parcalanma sistemi destekcilerinin sicmigi. (bkz. vatan hainleri)
  7. içinde bulunduğumuz ortadoğu bataklığında kişilerin aklına gelen önerme.
    bataklıktan kurtulmanın yolu bataklığı kurutmaktır yani izmir'i ayırdık diyelim bir çözüm getirmez. eğer izmir 'i 81 ilden farklı bir nitelikte görüyorsanız yapılması gereken tüm illeri izmir seviyesine çekmektir. yoksa ayrılmak istenilen, ülkemizin 80 ili gün geçtikçe izmir' i kendisine benzetmektedir.
    izmir'i ülkeden ayırmak isteyenler pkk 'yı ve akp yaptıkları için suçluyorsanız kendinizle çelişiyorsunuz demektir.
    unutmayın bu ülkenin son kalesi izmirdir.
  8. başkenti tekirdağ olursa katılabileceğim önerme.
    quess
  9. artık ne desem bilemiyorum. bağnazlığın geldiği son nokta olarak adlandırıyorum bunu; başka bir şekilde açıklamayı kalbim ve beynim şiddetle reddediyor.

    yazıldığı yer falan filan önemli değil, önemli olan böyle bir cümlenin sarf edilmiş olması. "oh, the humanity!" diye çığıran bireylerin bunu demeleri hoş değil. böyle bir şey düşünülebilir mi? altına da yazmışlar "olur, olur" diye.

    böyle bir şey varsa hiç böyle şeyler ile uğraşmamıza gerek yok ki! bırakalım amerika 'nın rusya'nın hayaletleri tur atsın topraklarımızda. ülkeyi ayırsınlar doğu ve batı diye.batı'yı izmir, doğu'yu da ankara yönetsin.ne denir?

    ne mi denir?! "siz ibret almayı bilmez misiniz?" denir elbette! tarihten ders almayı bilmeyenler yenilmeye mahkumdurlar. ne var ki, sadece 60-70 sene önce olmuş,dedelerimizin bile şahit olduğu olayları reddedenler var.... yazık.

    iki kere yapılan yanlış hata değildir, aptallıktır.