• youreads puanı (8.39)


  1. şu şarkıdaki sesin sahibinin nasıl yapabildiğine insanın inanası gelmediği o suçtan bağımsız, düşünemediğim şarkı.
    olaydan bağımsız dinlemeye çalışıyor insan ama bir yere kadar başarılı olunuyor.
  2. bu şarkının bir de sophie hunger yorumu vardır ki leziz mi lezizdir. bence orijinalinden çok daha başarılıdır, hem de noir desir solistinin işlediği suça takılmamış olursunuz.
  3. ruhunuzun derinliklerine işleyecek, sizi uzaklara alıp götürecek, olmadık hayallere sürükleyecek, geçmişe dem vuracak, eski sevgilinizi hatırlatacak dinleyesi parça.

    dinleyiniz, dinlettiriniz.
  4. durduk yerde insanı mutlu eden şarkılardan. yürürken daha güzel dinleniyor, tabi gidecek bi yer olması lazım.
    abi
  5. "yoldan korkmayanların"şarkısı.her şeye rağmen yarı umutlu yarı hüzünlü bir gitme arzusu uyandırıyor insanda. güzel de bir soru sorar içinde (....ceux parfum de nos anées mortes ce qui peuvent frapper à ta porte,infinité de destin,on en pose un,qu'est-ce qu'on en retient?)
  6. yıllardır klibini anlamlandırmaya çalıştığım fakat bir türlü beceremediğim, bende korku yaratan enfes parça.
  7. bertrand cantat'ın yanık sesinin sanki bir tren yolculuğu sırasında başımı cama yaslamışım da iç anadolu'nun sarı renkli bozkırlarını seyrediyormuşum hissine kapılmamı sağladığı, mutlu bir huzursuzluk taşıyan parça. ayrıca fransızca'ya başlama sebebidir.
  8. klibi de en az kendisi kadar güzel olan şarkı. kulağa umutlu gelen melodinin aksine, klip bir ürperti verse de; ikisi arasında şaşırtıcı bir uyum var. klibini film izler gibi izlemek mümkün.