1. hemen her yıl leonardo di caprio'nun oscar kazanamaması üzerinden yapılan geyikler bu yıl son bulmuştu.

    revenant filmindeki performansıyla oscar'a uzanmayı başaran caprio tam muradına ermişken, amerikan sinema endüstrisinin aç gözlülüğüne ve sinema emekçilerinin hakettiği değeri görmemesine tepki olarak oscar'ı iade etmeye karar vermiştir.üstelik ödülle birlikte ödülün getirdiği tüm sıfat ve haklardan da feragat etmiştir. kendisinin açıklaması şöyle:

    "ödülü aldığım günden beri üzerine düşündüğüm ve beni oldukça rahatsız eden bir konu oldu bu. gerek en yakın arkadaşlarıma gerekse aileme danışarak emin olmak istedim. işıkçısından kurgucusuna, ses teknisyenlerinden figüranlarına kadar kısacası tüm set emekçilerinin eforlarının hakkının verilmediği bir sektörde çalışmak zaten oldukça üzüntü verici. deforme olduğunu düşündüğüm amerikan sinemasının, mafyavari eylemleriyle sektörü kendi tekelinde tutmaya çalışan saçma bir topluluğun vermiş olduğu ödülü artık istemiyorum. çalışanlarının küçük düşürüldüğü, haklarının verilmediği ve seslerinin çıkmasına izin dahi verilmediği bir ortamda böylesine bir ödülü elimde tutmaya utanıyorum. buna katlanamıyorum! insan bazen neyin doğru, neyin yanlış olduğunu geç fark ediyor. bu yüzden ödülü akademi'ye (academy of motion picture arts and sciences) götürerek bizzat teslim ettim. ödülden ve ödülün getirdiği tüm sıfatlardan feragat ettiğimi siz değerli sevenlerimle paylaşmak istedim. beni affedin... "

    ödül almak bir sanatçıyı yüceltir ancak o çok istenilen ödülü emekçilerin sömürüsüne dikkat çekmek uğruna iade etmek sanatçıyı ölümsüz kılar. darısı bizim saray sanatçılarının (soytarılarının) başına...

    edit: 1 nisan şakasıymış bende trollendim.adam ödülü aldı halen bitmedi geyiği.ne pis bir geyikmiş bu!
  2. hayırlara vesile olsun
  3. Bu sefer hemen kanmayıp, kontrol ettiğim Şaka haber. Gerçek olsa ödül çok ucuza gitmiş olurdu,akademi 1 dolar karşılığında alıyordu sanırım :)