• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.50)
les choses de la vie - claude sautet
40 yaşını geride bırakmış olan mimar pierre, karısı catherine’den ayrılmış, genç, güzel ve kendisini seven, ama ondan çok şey bekleyen hélène’le birlikte yaşamaktadır. pierre, 18 yaşındaki oğlu bernard’la iyice birbirlerinden koptuklarına inandığı için, re adasındaki aile evinde 15 gün tatil yapmayı kabul etmiştir. karısıyla aralarında hala sürtüşme vardır; metresiyle gurur duysa da onun gençliğine bazen ayak uyduramamaktadır. son zamanlarda iyice yorulan pierre, biraz dinlenme ve yaşamını yeniden gözden geçirme fırsatı aramaktadır. bu fırsat ancak rennes’e yaptığı bir iş seyahatinde geçirdiği araba kazası sırasında ortaya çıkacaktır..


  1. soundtrack albümündeki "la chanson d'hélène" adlı şarkıyı dinledikten sonra bu filmi izlemeye karar verdim. fransız sinemasıyla genel olarak mesafeli olsam da bu filmi sevdiğimi söylemeliyim.

    kadın erkek ilişkilerine farklı bir pencereden bakan, insanın içinde küçük bi burukluk bırakan, hüzünlendiren bir film. tabiki bunda müziklerin katkısı çok büyük, müziklerde philippe sarde imzası var. keşke piyano çalmayı bilsem de oturup bu filmin temasını çalıp ağlayabilsem dedirtiyor.