• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.28)
leyla ile mecnun
aynı gün aynı hastanade dünyaya gelen iki bebek yatak olmadığı için aynı yatağa yatırılır. doğar doğmaz birbirlerini buldu diyen aileler birini mecnun birinin adını leyla koyup beşik kertmesi yaparlar. aradan 25 yıl geçer. önce istemeselerde birbirlerini görür görmez aşık olurlar.


  1. imdb top 250 tv sıralamasında da bulunan über bir dizi. Keşke zamanında bu diziyi öğrenseymişim Ve her hafta bende yeni bölümlerini sabırsızlıkla bekleseymişim. Neyse bari onur ünlünün beş kardeş dizisine yetiştik.
  2. türk dizi tarihin gelmiş geçmiş en iyi yapımıdır bence. kendisinden önce yapılmış absürd komedi örneklerini de en iyisidir ki bunda yayınladığı kanaldan ötürü ticari kaygısı yüksek olmamasının da etkisi olduğunu sanıyorum. yakın gelecekte bir daha bu kadar iyi bir senaryo ve bu kadar samimi oyunculuk (oyuncuların kendilerinden dahi) çıkacağını sanmıyorum. bizim içimizden bizim evimizde yaşanmışlık hissi veren, ertem eğilmez filmlerinin sıcaklığını yıllar sonra bulabildiğimiz bir diziydi.
  3. keşke finalini göstermeselerdi dediğim üstdizidir. türk dizi tarihinde behzat ç. ile birlikte 1. sırayı paylaşıyorlar demek yanlış olmaz. bir de bu iki dizinin ortak diyebileceğimiz bir bölümü vardır ki şahanedir. bashettiğim bölüm
  4. bugün ofisteki pakistanlı çaycının yaptığı çayı beğenip çocuğa baka baka türkçe anasının gözü çay bee deim ya, tamam, olmuşum ben. en sonunda ismail abiye dönüştüm.

    tanım: çayın erdal bakkalda içilmesi gerektiğini öğreten dizi.

    çay bana !
  5. ilk 30 bölümünü neredeyse ezberlediğim, akşamları yatağa girerken açıp izleyerek uyuduğum, yavuz'un dizide okuduğu kitapları eş zamanlı gidip alıp okuduğum, benim için bir diziden fazlası olan yapım.
  6. eş zamanlı izlediğim ve iyi ki denk geldiğim dediğim türk dizi tarihindeki en iyi yapımlardan birisidir benim gözümde. 3 kez baştan sona izlemişimdir ve aynı yerlerde ağlayıp aynı yerlerde gülmüşümdür her seferinde. bunu başaran kaç tane yapım var günümüz tüketim topluluğunda sadece bunun için bile başta burak aksak olmak üzere dizi üzerinde kimin ne kadar emeği varsa teşekkür ediyorum.

    gülerken ağlatan, ağlarken güldüren, hiçbir şey yokken üzüme düşme ihtiyacı hissettiren, bir anda sakız çiğneten, bitmesiyle eksik bir şey bırakan dizimizdir. beklemek cehennemdir, ama beklerim seni iyi kötü demeden suçlamadan keyfini diyen ismail abimiz, ne zaman zorda olsak gelip bizim için kapımızı açacak, romantiklik dediğin nasıl olur defalarca bize gösteren hırsız yavuzumuz, ne kadar patavatsız olsa da sevdiğimiz erdal bakkalımız, iskender babamız, dedelerimiz, çiçekçi ablamız, melomuz, meton beyimiz, yedek kamilimiz, sessiz leylamız, nurten teyzemiz, sevim teyzemiz, bünyamin görünümlü benjaminimiz, leylalarımız ve leylası uğruna çöllere düşen mecnunumuz sizleri çok özledi kendi çölünde kaybolanlar.
  7. hem gerçekte olabilir olaylar hemde gerçekte olması imkansız olayları olan dizidir.

    ismail abi be keşke herkes senin kadar iyi ve merhametli olabilseydi.
  8. türk televizyon tarihinin en iyi dizisinde bana göre, benim mizah anlayışıma göre. samimi, bir anda ağlatır,bir anda güldürür sizi. keşke bitmeseydi bu lezzetlen biraz daha tadabilseydik
  9. hala açıp açıp sahnelerini izlediğimiz dizidir. daha fazla söz söylemeye gerek yok kanımca.
  10. izleyicileri tarafindan bir zamanlar baya baya boku cikarilmis olan dizidir. diger yandan, tekrardan izlerken ilk defa izliyormus hissini verebilmis, ayni oranda güldürüp, yaklasik oranda hüzünlendirebilmistir. samimidir. kalitelidir.