• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.28)
leyla ile mecnun
aynı gün aynı hastanade dünyaya gelen iki bebek yatak olmadığı için aynı yatağa yatırılır. doğar doğmaz birbirlerini buldu diyen aileler birini mecnun birinin adını leyla koyup beşik kertmesi yaparlar. aradan 25 yıl geçer. önce istemeselerde birbirlerini görür görmez aşık olurlar.


  1. şu an trt okul'da tekrarı yayınlanan efsane dizidir. bitirenler utansınlar amınakoyim!

    ismail abi'mizi aldılar bizden,
    şiir okuyan hırsız yaviz'i aldılar,
    çayın en güzelini yapan erdal bakkalı,
    araba vurduran iskender babayı,
    tıs tıs tıslayan ardayı,
    yedek kamil'i aldılar.

    aşkından pervane olan mecnun'u aldılar lan aldılar !
    ve üzgünüm ama
    (bkz: bu acı geçiyo mu hiç)
    diyorum her seferinde.

    sonradan gelen edit :
    harbiden birinci sezon en efsane sezondu lan. tasarlandığı gibi, ilk leyla, orjinal hikaye vardı. üç sezon arasında en komiği birinci sezondu, izlemeye doyamam.
  2. imdb top 250 tv sıralamasında da bulunan über bir dizi. Keşke zamanında bu diziyi öğrenseymişim Ve her hafta bende yeni bölümlerini sabırsızlıkla bekleseymişim. Neyse bari onur ünlünün beş kardeş dizisine yetiştik.
  3. ilk sezonu efsane olan dizi. fakat son sezonu keşke hiç başlamasaydı. son sezonunu hesaba katmadan değer verecek olsam on üzerinden dokuz verirdim. ama son sezonu ile benim için on üzerinden altıdır. hülasa; keşke daha önce bitseydi dediğim.
  4. zaten dizinin bir başrolü iki tane de önemli karakteri ayrıldı. (leyla, arda, zeynep) buna rağmen çok güzel bir şekilde devam etti dizi. oyuncuların diziden ayrılma mevzusunu haberlerde görmeseydik, her şeyin senaryaya daha önceden eklenerek gerçekleştirildiğini düşünürdük.

    bir de aksakallı dede rolündeki köksal engür'ün uyuşturucu ile alakalı bir mevzudan tutuklandığı olmuştu o dönemde. üstüne dedelerden birisi de gerçekten öldüydü, hangisi hatırlamıyorum ama 2012 dede olabilir.

    tüm bunlara rağmen, burak aksak ve leyla ile mecnun ekibi yine en güzel işi yaptı. bu dizi belki onlar için küçük ama türkiye için büyük bir eserdi.
  5. ilk gün denk gelip izlemiştim.planlı bi başlangıç değildi.ama hiç boşluk vermeden bitene kadar devam etti.hatta bittikten sonra bile...
    her gece hala izliyorum.nerdeyse atlamadan her gece.izlerken uyuyakalıyorum.kendimi yalız hissetmiyorum sanırım.ordakiler arkadaşımmış ben oralarda yaşıyormuşum gibi hissediyorum.ben bu diziyi gerçekten çok seviyorum ya...
  6. türk dizi tarihin gelmiş geçmiş en iyi yapımıdır bence. kendisinden önce yapılmış absürd komedi örneklerini de en iyisidir ki bunda yayınladığı kanaldan ötürü ticari kaygısı yüksek olmamasının da etkisi olduğunu sanıyorum. yakın gelecekte bir daha bu kadar iyi bir senaryo ve bu kadar samimi oyunculuk (oyuncuların kendilerinden dahi) çıkacağını sanmıyorum. bizim içimizden bizim evimizde yaşanmışlık hissi veren, ertem eğilmez filmlerinin sıcaklığını yıllar sonra bulabildiğimiz bir diziydi.
  7. küçüklüğümden beri televizyon izlemeyi sevmem. sırf bu güzel gönüllü, samimi insanlar yaptıkları işe devam edebilsinler diye televizyon karşısına kuruldum ta ki bitene kadar.
    bana göre televizyon tarihimizin en kaliteli yapıtıdır. sadece şu laf için bile:
    !---- spoiler ----!

    çay veren adam hiç kötü olur mu ?

    !---- spoiler ----!
    kgn
  8. replikleriyle, şiirleriyle, ismail abi'siyle, absürdlükleriyle, göndermeleriyle ve yayınlanamayan final bölümüyle efsane olmuş, türkiye 'nin en iyi dizilerinden biridir.
  9. ilk sezonunda, türk dizi tarihinin en efsane bölümleri var kanımca.
  10. "bu pazartesi ve her pazartesi erdal bakkal kıvrak danslarıyla trt ekranlarında"
    türk televizyon tarihi, onun gibi bir eseri görür mü bir daha bilinmez.