• youreads puanı (8.80)


  1. kürt trollcülerin olmadıgı platform beni rahatlatıyor
    böyle şeyler görmek isterken ekşideki liselilerin canımı sıkmaları
    film : kaplumbağalarda uçar
  2. daha önce belki kürtçe şarkı dinlememiş olan ev arkadaşlarımın sahiplenip,sevip eve geldiğimde bu şarkıyı dinliyor olmasıyla yaşadığım mutluluğun sebebidir. sadece ezgisine kapılarak sizi de bir anınızla bir yalnızlığınızla buluışturabilecek potansiyele sahiptir.
    bütün bunlarla beraber bana "kürtler çok güzel bakar çünkü dilleri yasaklanmıştır ve tüm duyguları gözlerinde birikmiştir" sözünü hatırlatan adeta bu sözün bakışlara değilde notalara yansımış hali olan eserdir.
  3. yazarların bu şekilde bakması beni fazlasıyla mutlu etti.ekşi'den kaçan biri olarak bu ortamı her saat daha fazla seviyorum.genelde kürtçe şarkılar manasız olmaz mutlaka inceden inceye kazır birşeyleri.madem böyle bakılıyor bende sol frame çok işgal etmeden arada beğendiklerimi,sevdiklerimi paylaşırım.şarkı efsane bu arada.dinlememiş olanlar dinlemeli..
  4. kürtçe dili kulağa hoş gelen bir dil değil bence, almanca ve kısmen fransızca gibi, o yüzden dinlemeyeceğim şarkıdır. he sözleri anlamlıdır, belki, gerçi sözlere anlam bindiren de dinleyenler olduğu için her topalın bir kör alıcısı vardır misali her şarkının sözleri için çok anlamlı diyen bi dinleyici illa vardır.
  5. şarkının kürtçe sözleri;

    ji mir gotin li qamişlo
    dîlbera te mest û gêj e
    li ser êşa vê dîlberê
    yek şîretê kes nabêje

    gotin bûk e, lê biçûk e
    çîroka wê pir dirêj e
    destê nojdar brîndar e
    bin nenûka tev qirêj e

    ji mir gotin li amedê
    dîlbera te pir dinale
    di çavê min ji hêsra re
    şev û rojê sor peyal e

    gotin bûk e, lê biçûk e
    çîroka wê pir dirêj e
    destê nojdar brîndar e
    bin nenûka tev qirêj e