• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.50)
life in a day - kevin macdonald
efsanevi yönetmen ridley scott'ın prodüktörlüğü çerçevesinde kevin macdonald tarafından çekilen, entelektüel kapasitesi yüksek bir kısa film olan bu belgesel çalışma, ilginç bir bakış açısı taşıyor. çünkü bu film size ait! insanlığa dair güçlü ve güçsüz olduğumuz yanlarımız, korkularımız, umutlarımız kameraya yansıyor. life in a day, gündelik yaşam içerisindeki insana dair hasletlere farklı bir gözle bakmamıza olanak sağlıyor. bu filmin en büyük bir diğer özelliği ise youtube ile national geographic tarafından sunuluyor olması...yapımcılar arasında bu iki dev oluşum da var.


  1. dünyanın en azından fakirlik, yokluk, açlık vb. konularda ne kadar da ortak noktası olduğunu görmesini sağlayan bir film. çekimleri parça parça tüm dünya katılımcıları tarafından yapılan filmi hazırlayanlayanlardan biri de ridley scott.

    !---- spoiler ----!

    belgesel demek uygun düşmez bence. hazırlama biçimi belgesel olsa da aslında ortaya bir film çıkmış kanımca. bazı sahneler tahmin edilenden daha sert, bazıları ise çok duygusal. dünyanın koskoca bir köy olduğu fikrine kapılıyorsunuz izlerken. neredeyse herkesin beklentileri, hevesleri, ümitleri aynı. dünyanın hiç de o kadar büyük olmadığını düşünmeye sevkediyor insanı. garip! bir dinginlik verdi bana film. bir iç huzur! direk yattım film bitince. deliksiz uyumuşum.

    !---- spoiler ----!

    Filmin blog sitesi

    Youtube sayfa linki
  2. akla şu soruyu getiren film: aynı dünya üzerinde bu kadar ortak paydamız varken bütün bu kavgalar neden?
  3. dünyanın bambaşka yerinde yaşayan insanların umutlarının, neşelerinin, hüzünlerinin ne kadar benzer olduğunu gösteren, büyük parçada kendi sıradanlığınızı yüzünüze vuran belgesel.

    milyarlarca insandan çokta farklı olmamak ne rahatlatıyor ne de rahatsız ediyor. insan, insanın ne demek olduğunun farkına varıyor sadece. aynı beklentiler, aynı heyecanlar.

    zaten farklı olanı, bizim üzüldüğümüze sevineni toplumca dışlamıyor muyuz ki farklı insanlar bekleyelim.

    koca yer kürede sıradan bir hayat hepimizin ki.

    yüzlerce farklı insanın hayatının kısa bir kesitini, faklı çekim kaliteleriyle çekilen bir yapım çok akıcı olamaz haliyle ancak yönetmenler çok başarılı bir şekilde işin içinden çıkmışlar. kesinlikle izlemenizi öneririm.