1. özellikle ultima online sabrı göstermeye alışkın oyuncuları mutlu edebilecek bir oyun. adından da anlaşılacağı üzere, feodal çağda geçen oyun dönemin bütün gündelik işlemlerini içeriyor.

    henüz 64 kişilik serverlar halinde hizmet verilse de, oyunun beta aşaması neredeyse bitti ve mmo olmak üzere çalışmalara başladı yapımcılar (hatta tahminimce baya yol kat etmişlerdir) kapalı beta testlerinin başladığına dair sesler gelmeye başladı.

    skill cap ve stat cap'in bulunduğu oyunda, forestry,logging, carpentry, herbalism, cook, smelting gibi yaklaşık 30 tane crafting skill'i olmasıyla beraber yaklaşık 30 tane de fighting skillleri mevcut. kişi sayısının 64'le sınırlı tutulduğu serverlar, skill ve skillmultiplayerın yüksek olmasına gebe şimdilik. ancak oyun mmo olduğunda, skill cap 600 statcap 150 ve skill multiplayer 1.0 olarak sabitlenecek diye biliyorum.

    kos (kill on sight) ve trollemelere ise oyunun önlemi, alliance point. allingment pointiniz, oyun içerisinde nick'inizin rengini etkiliyor. tahmin edilebileceği üzere kırmızı renk bandit, mavi ya da daha yüksek allingment point sahiplerinde görülebilecek yeşil renkte nickler, oyuncuların daha mantıklı oyuncular olduğunu gösteriyor. tek bu da değil, allingment puanına göre, öldüğünüzde kaybettiğiniz puanlar da değişkenlik gösteriyor. 10 allingment puanı olan bir oyuncu öldüğünde 3-4 skillden 1'er puan kaybederken, -60 allingment puanı olan bir oyuncu (allingment puanı -50 aşşağısına bir kere indiğinde daha yukarı çıkartılamıyor.) öldüğünde yine sayılı skillden 20-25 skill puanı kaybedebiliyor. oyun mmo sistemine geçtiğinde uygulayacağı, her oyun hesabına bir karakter açma sınırlaması ise, insanların trolleyip, çıkıp yeni bir karakter açarak oyuna girmesinin önüne tam olarak geçmese de, her karaktere para ödeme fikrinin yıldırıcılığının etkili olabileceğini düşünüyorum.

    internet üzerinden oyunu inceleyip, steam üzerinden satın alabilirsiniz. alırsanız şayet +800 saatlik tecrübemle oyunda beraber takılmak ya da oyunla ilgili herhangi sorularınız için bir mesaj kadar uzağınızdayım youserlar, sevgiler saygılar.
    kimbo