1. buzlu
  2. işiniz düşer kurmak zorunda kalırsanız, mecburen öğrenirsiniz sonra da vazgeçemezsiniz, hem artık steam os var, oyun yüklemek de çok kolay.
    cakal
  3. linux tabanlı olan elementary os'i tavsiye ettiğimdir. eskiden bir süre kullanmıştım ve son kullanıcı için uygun bir seçenek.
  4. bir çok server ve programın en sorunsuz, en stabil çalıştığı işletim sistemi. ilk olarak wpa şifrelemesini kırmaya çalışırken kullandığım, daha sonra bilgisayarıma indirdiğim ve bilgisayarıma zararlı olabileceğini düşündüğüm programları incelemek için kullandım, hala bu amaçla kullanırım arada.

    ancak bu aralar annemin bilgisayarına sürekli giren virüslerle uğraşmamak için yükledim. tertemiz çalışıyor.

    teşekkürler ubuntu, teşekkürler mint...
  5. anneannemin (evet anneannem) bilgisayarına yüklediğim über stabil işletim sistemi. kadın windows'ın hart zort çıkan updateleriyle, her yerden fışkıran virüslerle, malwarelerla uğraşmak istemiyor. daha doğrusu ben uğraşmak istemiyorum swh. kurdum ubuntu lts. içine firefox, bilimum fal bakma oyunlarını koydum. aha bak bu yandan açacaksın dedim. mis gibi kullanıyor. arada bir firefox çöküyormuş yemek tarifi bakarken, olsun o kadar.

    eğer uzun süre stabil şekilde çalışması gereken sistemleriniz varsa, yani ben bunu kurayım 20 sene devam etsin böyle dokunmayayim derseniz, linux biçilmiş kaftandır.

    severiz kendisini.
  6. son birkaç yıldır valve'nin desteğiyle oyun sorununu önemli oranda halletmiş işletim sistemi çekirdeği. şu anda steam'de 1900 civarı linux destekli oyun mevcut ve bu sayı hızla artıyor.

    linux oyunları için güncel haberleri buradan takip edebilirsiniz: gamingonlinux
  7. windows rubik küp, linux ise legodur. birini çok evirip çevirmeye gelmez çünkü bir süre sonra içinden çıkılmaz bir hal alır, diğerinde ise biraz deneyimin ardından yapabilecekleriniz sizin hayal gücünüze kalır.
  8. gnu/linux açık kaynak kodlu işletim sistemlerinin çekirdeğidir. ilk versiyonu linus torvalds tarafından 5 ekim 1991'de yazılmıştır. linux'un kendisi işletim sistemi değildir ve kesinlikle linaks diye telaffuz edilmez.
    moka
  9. kendisiyle yıllar önce tanışmış olduğum, "özgür ve açık kaynak" gibi söylemler beni teknolojik alanda da yakalamıştı.

    (bkz: kali linux) (bkz: linux mint) (bkz: ubuntu) sürümleri arasında dolanıp durduğum açık kaynak işletim sistemidir.

    geçenler de (bkz: data organization and management) dersimiz için veritabanı olarak windows üzerinden çalışacağımızı öğrenince alternatif yöntemler aramaya başladım. vm olarak çözebilrim en kötü ihtimal. buradan güzel bir habere geleceğim.

    (bkz: microsoft) sql veri tabanı yazılımını (bkz: linux) için getireceğini duyurdu.
  10. işletim sistemi değildir. linux bir kerneldir(çekirdek) bu kerneli alıp gnu projesinin içine koyarsak işletim sistemi olur. (bkz: gnu/linux)