1. ubuntu tabanli kullanimi ve yonetimi en kolay linux dagitimi. linux nedir diye soranlara ubuntu ile beraber tavsiye ediyorum. windows'tan gecis icin dusunulmus olarak arayuz tasarlanmis ve bu da arkadasimin 50 yasindaki annesinin gunluk hic bir sorun yasamadan isini bu dagitimda gormesini sagliyor. bence yeter de artar bile.
  2. yaklaşık bir saat kadar önce bilgisayarımda kullanmaya başladığım işletim sistemi. şimdilik bir problem yok, tıngır mıngır kullanıyorum, halimden memnunum. şimdilik her şeye şifre girmek zorunda kaldığıma sevineyim mi, üzüleyim mi, yoksa bundan endişe mi duyayım karar veremedim. (aslında yapmamam gereken bir şey yapabilirmişim gibi hissettiriyor)

    bilgisayarım bir emektar olduğu için oyun konusunu kafama takmıyorum, oyun oynamayı bırakmıştım zaten. fakat kendimi steam kurarken buldum, orası da ayrı.

    paintin pikselliliği yerine gimpin vektörelliği olması üzdü, alışma sürecinde çok zorlanacağım sanıyorum, sizin de gözleriniz daha çok kanayabilir.

    terminal olayını er geç öğrenmem gerekecek gibi hissediyorum, umarım haksızımdır, fakat mutlaka bir gün kurcalamak isteyeceğim.

    performans konusunda windows'tan daha iyiymiş gibi bir his var içimde, win7 kullanıyordum, bakalım ne göreceğim.