• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.00)
looper - rian johnson
rian johnson'ın brick / asi gençlik ve bloom kardeşler filmlerinden sonra çektiği tetikçiler, zamanda yolculuğun mümkün olduğu 2077 yılında geçiyor. yasadışı ilan edilen bu zamanda yolculuğu yalnızca mafya kullanmakta ve ortadan kaldırmak istediklerini geçmişe yollayarak tetikçiler tarafından öldürülmelerini sağlamaktadır. gelecekten gelen kurbanları öldüren uzman tetikçilerin en iyilerinden biri joe'dur. ne var ki, joe'nun yeni kurbanı, 30 yıl sonradan gelen kendisidir. hedefini öldüremeyen joe, bu işi çözmelidir, yoksa kendisi de öldürülecektir.


  1. kurgusu üzerine düşünmezseniz güzel bir film.
    fakat eğer kurguyu düşünmeye başlarsanız;
    !---- spoiler ----!
    zaman yolculuğu zaten neresinden bakarsanız bakın elinizde patlayacak bir konu. girmeye gerek yok. onu geçiyorum.

    düşünün ki bir devlet olsun tabanca-tüfek icat olduğunda yasaklasın. ama bütün suçlular bunu çatır çatır kullanırken polisin eline baston vermeye devam etsin. bu ne kadar saçmaysa zaman yolculuğunun yasadışı çeteler tarafından kullanılması ama devlet tarafından kullanılmaması da o kadar saçmaydı.

    birini öldürtmek istiyorsanız başkasını kullanırsınız. adamın kendisine trilyon dolar verseniz de kendi kendini öldürmez. dolayısı ile gelecekten gelen cesetleri asıl sahibine değil diğerlerine yollasalar hiç bir sorun çıkmayacak sistemde. hatta motivasyon bile olabilirdi. bir loopersanız sevmediğiniz iş arkadaşını öldürdükten sonra gidip bunu onun yüzüne söylemek süper bir duygu olurdu herhalde :p

    bir anda ortaya tk'ya sahip insanlar çıkıyor ama kimsenin aklına bu tk'lardan bezelye deneyi yapmak gelmiyor?

    en komik yeri de lokantada öldürmek istedikleri adamın genç hali varken gidip yaşlısını kovalamaya çalışmaları.

    !---- spoiler ----!