1. kilogramı 3-4 tl gibi bir fiyata bulunabilen, muhtemelen protein/fiyat oranı en yüksek besindir. kısa ömürlü oluşu ve birçok kişi için tadı, kötü özellikleridir.

    markasına göre yağ oranları değişmektedir. yağ oranı düşük olanlar, protein/kalori açısından da eşsizdir. üreticiler tadı güzel olsun diye yağ oranını yüksek tutma eğilimindedir ancak böyle yaparak loru sıradan bir peynire çevirirler. oysa lorun makbulü yağsız olanıdır.
  2. lavaş peyniri arasında dürüm yapılarak ve içine farklı lezzetler katılarak tüketilmesi tavsiye edilir.
  3. ağzıma attıktan bir süre sonra damından yeni çıkmış bir hayvanı yalamışım gibi tat bırakan peynir.
  4. temelde ucuz olmasından dolayı tercih ettiğim ama ortamlarda yüksek protein oranından dolayı tercih ettiğimi söylediğim peynir türü.
  5. köylerde çökelek, ekşimik veya kesmik de derler. insanların genelde yoğurt yaparken süt kesildiğinde elde ettikleri peynirdir. evde yapabileceğiniz en kolay peynirdir halbuki. peynir mayası gerektirmez. tek ihtiyacınız sirke veya limon suyudur. bir kere kendi yaptığınız peynire alıştınız mı, marketten veya başka bir yerden aldığınız lorun yüzüne bakmazsınız. yağsız, az tuzlu, proteini en yüksek peynirlerden biridir. tabii ezine gibi yağlı, tuzlu peynirlere alışık bünyeleri pek kesmeyebilir.

    ben lor peynirini biraz sert yapıyorum. buna çok benziyor. kendi peynir altı suyuyla da buzdolabında bekletiyorum. salamura gibi oluyor. hatta bazen yapıp, buzluğa attığım bile oluyor.