• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.76)
lucy - luc besson
luc besson'un yönettiği 2014 yapımı fransız bilim kurgu filmidir. film, standart bir insanın beyninin yüzde 10’unu kullanabildiği sözde-teorisinden yola çıkarak, bu oranın artması durumunda elde edebileceği güçleri ve yapabileceklerinin sınırını sorguluyor.


  1. beynin tamamını kullanınca her yerdeyim ve hiçbir yerdeyim moduna giriyor. sanırım insan evrimin sonunda tanrı olacak felsefesinden esinlenmişler. evrim olacak olacak insan gelişecek beyin %100 moda girecek sonra işte her yerdeyim felam. geçelim bunları.

    filmde gıcık olduğum mevzu ise vırro bi tane mafya lideri gün boyu kadının peşinde dolaşıp duruyor, kadının türlü yetenekleri var onu müsait bi zamanda öldürse ya?

    ha bi de yıllarca insan beyninin %10'undan fazla kullanamaz, sadece aynştayn %12 kullanıyormuş falan efsanelerini de doğrulama niyetine girmişler. o kadar da dediler insan gayet beynini kullanabiliyormuş, yüzde falan efsaneymiş.

    abi
  2. !---- spoiler ----!

    belki geriye dönüşün sonunda ne olacağı heyacanı için bile izlenebilecek, belgeselimsi film.

    !---- spoiler ----!
  3. film fena değil, konusu aslında çok ii -daha güzel işlenebilirdi- zaman kaybı olmayan bir film.
  4. konu heyecan verici ancak senaryo çok zayıf filmi izlerken müthiş sıkıldım.
  5. bu film güzel işlenmiş olsaydı bir resident evil tadı yakalayıp devamını çekme şansına sahip olabilirlerdi fikrindeyim. çöp etmişler canım senaryoyu.
  6. bilim kurgu anlamında düşünülürse süper bir konu, süper bir hikaye ama filmde aynı etki yok. bi süre sonra klasik aksiyon filmi izliyormuşsun hissi veriyor insana.
  7. konu tamam güzelde o nasıl bir berbat etmektir. sadece scarlett'e olan sevgimden izledim gönlü kırılmasın diye üzülme sen.
    tes
  8. standart çerezlik bilim kurgu, aksiyon isteyenler için izlenebilecek bir film. morgan freeman gibi bilimi destekleyen bir oyuncunun beynimizin yüzde onunu kullanıyoruz mitine dayanan bir film de nasıl olur da oynar dedirten filmdir. çok üzdün bizi morgan çok!

    aklıma birden ikinci üniversitemin ikinci sınıfında, atölye hocam olan bir profesörle yaşadığım diyaloğu aklıma getirdi. adam konuşmasında beynimizin yüzde onunu kullandığımızı söylüyordu, hocam hayır durum şöyle şöyle diye açıklamama rağmen adam beni iplemedi ve konuşmasına aynen devam etmişti. işte hep böyle filmler yüzünden. belgesel yap demiyoruz ama bilim kurgu yapacaksan da arkanı bilime daya diyoruz.
    hubot
  9. daha once yapilmisi varken (bkz: limitless) izlemeye gerek olmayan film. belki scarlett johansson ve morgan freeman hatrina izlenebilir.
  10. morgan freeman, görsel efektlerin bu kadar geyikize edilmesine nasıl izin vermiş, anlamadım.