1. benim gibi ygs mağdurlarına verilen öneriler.

    not: özelden bekliyorum.
    edit: tm'yim.
    gunez
  2. genele verelim ya tavsiyeleri. bu sene mezuna kaldım istediğim meslek gelmeyince ve geçen sene yaptığım hataları size söyleyeyim. öncelikle geçen sene 135 bin sıralama aldım ve moralim bozulduğu için çalışmayı bir ay kadar bıraktım. lysde bu sıralamayı ben 70 bine çekerken (tm öğrencisiyim.) çevremden insanlar 180 binden 20 bine 400 binden 50 bine çektiler. ilk tavsiyem moral bozmadan ara vermeden lys çalışmaya başlamak. bir kere lys matematik yapmak istiyorsanız çok soru çözün; gözleriniz acısın matematik çözmekten her soru tarzını görünce nasıl yapılacağını öğrenin bakın ezberleyin demiyorum çöze çöze öğrenin. ben şuan mezun öğrenci olarak bunları daha iyi görebiliyorum. düzenli çalışın klasik olacak ama yorgun bile olsanız programı aksatmadan çalışın. kendimden örnek vermek gerekirse mezun olmama rağmen ekim ayından beri 00.00 dan geç yatmadım ve 09.00 dan geç hiç uyanamadım. sürekli planlı çalışıyorum. ygs istediğim gibi geçmedi açıkçası ama geçen sene bıraktım çalışmayı bu sene farkına vardım bırakmam sizde bırakmayın. en büyük tavsiye yılmamak ygs gerçekten psikolojik sınav. yüzdesi falan az hani onu da düşünün. pek çok insan çalışmayı bırakacak sonuçlardan sonra sakın onlara katılmayın. son olarak ygsde bildiğiniz halde yapamadığınız sorular oldu ya hah işte onlar lysde olmayacak biliyorsanız tıkır tıkır yapacaksınız bilmiyorsanız boş boş bakarsınız.
  3. lys de bence hersey surede bitiyor.
    ben yetistirememistim sorulari.
    cok test cozun verebilecegim tek tavsiye bu.
  4. eğer istediğiniz bölüme giremiyorsanız geçişi rahat okulları araştırın. ben mimarlık okuyayım diye afedersiniz kıçımı yırttım. aldığım puanla odtü jeoloji bla bla okuyabilecekken bir özelde mimarlık okuyorum. ama insanların bakışı "haaa ... ünisi mii hmm .s.s" tadında oluyor. aynı puanla odtü ya da itü de falan bi bölüme girsem kıymetli olurdum. neyse efendim onu da geçtim bizim bölümde yok dgs ile geçenler yok inşaat mühendisliğinden gelenler ulan inanmayacaksanız siyasetten geçen var bizim bölüme. bir de dgsliler inşaat teknikerliği okuyup geldiklerinden kaprislerini çekiyoruz bir ton dersleri sayılıyor. o dersleri benimle alsalar kaç kere kalırlar, çünkü sorduğu sorulardan bir bok bilmediklerini anlıyorsunuz. sonra da artistik taslıyorlar ehehe ben orada bu dersi şunla vermiştim şöyle başarılıyım böyle iyiyim. sonuç olarak iki yıl boyunca dersane, özel dersler, yüzbinlerce soru, sinir yıpranması, sağlığımın bozulması okula yüzbinküsürlerle giren ve boktan ortalamasına rağmen geçiş yapan insanlarla, üzerine bir de denyo ve sığır bir öğrenci profili ile birlikte okumak içinmiş. yani hiçbir şey sizden kıymetli değil, eğer çok idealistseniz ve istediğiniz bölümü kazanamazsanız alternatif yolları deneyin
  5. lys konusunda oldukça fazla tavsiye yedim şimdiye kadar, eşit ağırlıkçılar için vrebileceğim tek bir tavsiye var; eğer şimdiye kadar edebiyatta genel olarak hakim değilseniz ve altyapınız oluşmadıysa tatil falan yapmayın şu an, en azından günde 1-2 saat cumhuriyet edebiyatı çalışın.
  6. sonunda bir tane daha s olan versiyonu icin otel olarak weisses kreutz, daha ucuzu olsun dersek bargende multecilerin kaldigi pansiyon, yemek icin istasyondan cıkınca ilk soldaki italyan restoran, bira icin kreutz karsısındaki bar idealdir.
    sabah 7.01 treniyle berne oradan da 7.36 treniyle aktarmasız milano kacmak icin en hızlı yoldur. 100 euroya goc edersin kafan rahat olur.
  7. merhaba arkadaşlar başlığı görünce okuyup geçmek istemedim burda #77942 biraz dağınık da olsa pek çok konunun üzerinde durmuştum. sitede bu yaş ortalaması gençlerin bu denli olduğunu bilmiyordum. özele beklemek yerine siz gelin, kafanıza takılan bir şeyler varsa sorun, ne yaşadık ne okuduk şimdi neler yapıyoruz anlatalım. burada çok değişik meslek kollarından yazarlarımız var. mutlaka faydası dokunacaktır. hepinize başarılar diliyorum şimdiden.
    bir de saat geç oldu, yatın artık yarın dershane var. test çözüyorum falan yok yemezler.^:swh^
  8. tm için konuşuyorum.
    matematiği baştan sona elden geçirin. "ben bunları yapıyorum zaten yeaa" demek yasak. bütün matematik bittikten sonra türev integral kısmına ayrı özen gösterin. türev integral iyice sağlamlaşınca da bi kere daha bitirin ama son turda türev integrali almayın. tabi ilk tur bittikten sonra da günde en az bir deneme tok karna...
  9. ilk 10 bine falan çekemiceksiniz gerçekçi hayallerle girin sonra hayal kırıklığı yaşamayın. ygs sadece provaydı asıl olay şimdi. düzelen havalar artan bıkkınlık ve isteksizlik çalışmanızı zorlaştırıcak ama devam edin seneye yatarsınız tabi hazırlık okursanız yok direk bölüme geçerseniz ebenizle hoş olmayan münasebetler yaşanır. eğer sınav kötü geçerse ikinci oturumda kurtarabilirsiniz demoralize olmayın zor herkese zor zaten. bu hayatınızın en saçma dönemini atlatmaya bakın.
    wtf
  10. edebiyat: şuan hala bir temeliniz yok ise korkuya kapılmayın. çünkü toparlayabileceğiniz bir zaman var önünüzde. bende geçen sene sizler gibi hazırlanıyordum. edebiyat için 3 günlük eğitim veren doping fafıza ve fil eğitim var. (bilmeyenler için söylüyorum.) gerçekten çok yararını gördüm verdiğiniz paraya değiyor. önerim fil eğitim fiyatı daha uygun. geçen sene tekrardan 2. seansa katılmak ücretsizdi şimdi nasıl bilmiyorum iyice araştırın. şimdilerde gidin ve birde sınava yakın zamanda pekiştirmek için gidin geri kalan zamanınızda devamlı test çözüp cumhuriyet dönemine çalışın çünkü cumhuriyet çok geniş ve en çok ordan soru geliyor. emin olun bu şekilde çok iyi netler çıkarırsınız.
    matematik: bazılarına saçma gelebilir ama mat 2 niz pek iyi değilse türev ve integrale hiç bakmayın derim. ona ayıracağınız süreyi diğer konulara çalışıp o konulardan soru kaçırmamaya çalışın. zaten süre sıkıntısından ve türev ve integral sorularını genelde çok zor sorduklarından çözememe ihtimaliniz çok yüksek.( matematiği zayıf olanlar için geçerli iyi olanlara türev integral çalışma diyen yok.:) coğrafya ve geo için pek söyleyebileceğim bişey yok. oldukça çok soru çözmeye çalışın. şimdilerde haftada en az 2 deneme çözün ve nerde yanlış yaptığınıza bakın ve yanlış yaptığınız konuya hiç çalışmayın :) şaka bi yana o konuya ağırlık verin. son 1 ay kala deneme sayısını arttırın. ayrıca kaliteli denemeleri ve soru bankalarını çözün. şimdilik bu kadar herkese başarılar.