1. istanbul anadolu yakası' nın ilk metrosu. şimdilik kartal'a kadar, pek yakında pendik' te olacak. 2012 yılında hizmete açıldı. bir nebze olsun yer üstündeki trafikten kurtulmak adına nefes alabiliyorsunuz ya da alıyordunuz mu desem acaba. son zamanlarda artan trafikle birlikte birazcık geç kalırsanız şayet metroda da izdihama denk gelmeniz an meselesi.

    ulaşım açısından fena olmasa da acaba kullandığımız metro ne kadar sağlıklı kestiremiyorum. bazen şıp şıp bir yerlerinden sular damlıyor ya da yağmurlu havada sular basmış oluyor falan. tüm bunların dışında benim gibi saate takıntılı bir insansanız, tercih edeceğiniz ilk ulaşım aracı olduğu kesindir.
  2. kötü kokmaktadır.
  3. fiyatı artmıştır. yüzde yüz zam mı olur?
    ozumm
  4. neyin indirimiydi ki?
    veyahut neyin zammı bu şimdi?
  5. her gün kullandığım durakta bir intihar girişimi olmuş bugün öğlen vaktinde. görüntüleri izledim de sanki planlı değilmiş gibi geldi; anlık nasıl olur bilmiyorum ama hal ve hareketlere bakınca böyle tuhaf bir çıkarım yaptım.


    diğer yandan bu hafta sonu açılması beklenen bu güzergahın pendik - tavşantepe kısmı açılışı, protokoldekilerin yaşadığı yoğunluk sebebiyle hafta ortasına sarkmıştı. ağır top olarak kim olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

    ek olarak bu sabah metroda dikkatimi çeken hadise ise her yerde 15 temmuz sonrası ölenlerin posterlerinin olması. adamların garip bir açılış anlayışı var!