1. öğrencilerin, araştırmacıların, bilimseverlerin makale okuması, okurkern parasının (varsa dahi) cebinde kalması için bir network.

    yardımlaşmanın dayanışmanın dibi.

    edit: makaleyi bulduran tiryaki adam'a sonsuz teşekkürler.
  2. sanırım bu duyuruların sonunu getirebilecek şöyle bir şey biliyorum: https://sci-hub.io/

    köşesinde şöyle bir şey yazar: "the first website in the world to provide mass & public access to research papers"

    şu an 47 milyon küsür makale barındırdığını ve bu sayının sürekli arttığını da yine anasayfada yazmışlar. yapanlar ruslar. işin açığı ben finli falan beklerdim, rus enteresan olmuş. gerçi http://gen.lib.rus.ec de adından anlaşılabileceği gibi rus menşeili ama ne bileyim işte... neyse. bu yazdığım şey ne kadar insana ulaşır bilemiyorum, bu sayfanın makalelerin yasal sahipleri ve bunlar için telif alan dergiler tarafından nasıl engellen(e)mediğini/böyle bir çabanın olup olmadığını da. bu entry ilk bilmediğim şeyi tetiklerse güzel olur. sonuçta free information, free society yani.

    düzeltme: link
  3. ulaşabildiğim birçok veritabanı olması dolayısıyla araştırmacılara seve seve yardım edebileceğim başlık.
  4. Sci-hub.io sitesini kuran "ruslar" değil, Alexandra Elbakyan isimli ve Kazak kökenli bir nöroteknolojisi araştırmacısıdır. Sci-hub.io yasal değildir. Elsevier ya da Wiley gibi para babalarının yazarlara beş kuruş vermeden makaleleri alıp sonra başka araştırmacılara satmaları "yasaldır" ama vicdani değildir. Sci-hub kullanarak kapitalizmin bu çirkin yüzünü yasal olmayan yollarla aşabilirsiniz ama tabi sorumluluk size aittir.
    Bu arada, bu kazak araştırmacı arkadaş sitenin masraflarını cebinden karşılamaktadır. Eğer siteyi kullanacaksanız destek olmak isteyebilirsiniz. Sitenin ana sayfası.
  5. researchgate.net te yaklaşık 80 milyon makalenin bulunduğu sistem göz ardı edilmemelidir. Ayrıca siz de yazdığınız makaleleri oluşturduğunuz profile ekleyebilir, böylelikle ihtiyacı olan kişiler sizin profilinizden makaleleri ücretsiz indirebilir. Çalışmalarını merak ettiğiniz kişileri takip ederek yeni makaleleri yayınlandığında kolaylıkla indirebilirsiniz. Güzel bir akademik sistem.

    Geniş bir veritabanı ulaşımım olduğu için itinayla yardımcı olurum o da ayrı.
  6. mobi ve epub gibi e-book formatlarinda da devasa bir arsivi sahip arsive sahip site, modern cag kütüphanesi. özellikle ingilizce bulamayacaginiz bir kitap yok gibi.
  7. babamın ısrarla bakmamı söylediği, baktıktan sonra ise google a; ........... pdf download yazma derdinden beni kurtaran müthiş bir e kitap arşividir. piyano metodu kitaplarından basketbol antrenörlüğüne kadar inanılmaz geniş bir yelpazeye sahip ve muhtemelen istisnalar dışında aradığınız her kitabı bulabilirsiniz.
  8. bm.yasar.edu.tr uzaktan erişimle kullanılabilmektedir bilginize.