1. kusur kapatma sanatı..
  2. yapıldığında kadınları daha çirkin bulduğum gereksiz bir şeydir, doğalken daha güzel olduğunuzu kabulleğinizde görüşelim hanımefendi.
  3. bir çok erkek doğal hali daha güzel bulurken kadınların ısrarla abanır buna güzelsiniz hanımlar ayrıca erkekler sadece tipinize bakıyorsa zaten bırakın onu hak etmiyordur sizi elbet sizi de dünyanın merkezine koyacak mutlu etmek için çırpınacak birisi gelir yeter ki siz de ona değer verin ve birazcık da olsa sevin.
    wtf
  4. "makyajına ve yüzündeki boyalarına güvenme.yollar da güzeldir ama altından kanalizasyon geçer."
  5. sokak jargonunda, aynı marka arabaların farklı yıllarda üretilmiş modellerini karşılaştırma sırasında kullanılabilen tabir. (bkz: makyajlı kasa)
  6. badana ve makyaj farklı şeyler kendinizi yeniden yaratmadığınız sürece hobi olarak yine yapın yapmayın demiyoruz.
  7. kusurları kapatma eylemi...
    azı karar, çoğu zarardır...
  8. kusurları tamamen kapatmaya çalışılmadığı sürece bence cazibe katan eylem.kusur aslında olması gerekendir bizi biz yapandır.fazla abartmayın lütfen.
  9. hayatıma renk katıyor makyaj dediğin. sabah işe gitmeden önce aynada kendimle konuşup ilk kendime gülme sebebim. kendi kendime tebessüm edebilmeme vesile oluyor öncelikle.. gün içinde o kadar gereksiz ayrıntı varken ben her gün sabah ve akşam aynada kendimi bulup konuşuyorum. eve bile gidiyor olsam makyajımı tazeler öyle çıkarım ofisten.

    kirpiklerimin mavi mavi olması hoşuma gidiyor, kalemle gözlerime kattığım derinliği de seviyorum. hiç resme yeteneğim yok ama boyalarla oynamak böyle zevk veriyor insana. ruju, kapatıcıyı, o sunu, bu sunu, doğru düzgün ayarladıktan sonra evvela kişiye verdiği mutluluğun yanı sıra; yüzde daha hoş bir ifade bıraktığı kesin.