1. son zamanlarda artarak devam eden tartışma. bence makyajsız tanınmayacak hale gelene kadar makyaj yapıp çok güzelim diye gezmek düpedüz insanları kandırmaktır, dolandırıcılıktır.
  2. geçenlerde bir boşanma davası haberi okumuştum. adam evlendikten sonra karısını ilk defa mayajsız görüyor, başta eve hırsız girdi sanıyor asgdfashgdfashgd

    adam boşanma davası açmış ve 20000 dolar tazminat istiyormuş :D

    yani beyler olur da sevgilinizden ya da sevgili adayınızdan şüphe duyuyorsanız bi çaresini bulup hortumla yıkayın iyice asfdhagsfdhsgad

    ek: bakın bu sahtekarlık değil başka bir şey. biriyle ilişkiye başlamadan önce, bulaşık süngerinin yeşil tarafıyla iyice yıkandıktan sonra çekilmiş bir adet fotoğrafını istemeli.
    https://i.hizliresim.com/aGRMXB.png
  3. nerede okuduğumu hatırlayamadığım bir twitin tercümesiyle cevap vermek istiyorum:

    "kadınların makyaj yaparak kendilerini kandırdığını düşünen erkekleri anlamıyorum. sen gözkapaklarımın altın rengi olduğuna inanacak kadar salaksan bu benim suçum değil!"

    bu aman karısından tazminat aldı davaları da hindistan pakistan gibi ülkelerde gerçekleşiyor.şimdi bu ülkelerde hukuk dediğimiz şey ne kadar gelişmiş, kadın ne kadar saygı duyulan bir birey ve de evlilik ne şekilde gerçekleşmiş bir bakmak lazım.

    kendim günlük hayatımda makyaj yapan bir değilim, ama kalkıp da saçma sapan argümanları da destekleyemem.
  4. bu düşünceye vakti zamanında hak verip, badana gibi yaptığım makyaja son vermiştim. aynaya makyajlı halde her baktığımda gördüğüm kişi aslında ben değildim valla, sonra hafif makyaja geçtim, sonra onu da bıraktım ama güneş kremlerinin bb olanını sürüyorum sadece.
    ihtiyacı olanların abartmadan yapması kanaatindeyim. bir allık sür yüzüne renk gelsin ama no more.
  5. cevabı değildir olan soru cümlesi.

    tanım yaptıktan sonra bir yorum getireyim. kadın olsaydım makyaj ve topuklu ayakkabıdan kaçınırdım. makyaj ile oluşan kendini iyi hissettirme durumunun bir de makyajı sildikten sonra oluşan kral çıplak sendromunu yaşamak insanı üzer. bu durum sonucunda makyajsız gezememe gibi bir zorunluluk oluşur. bu noktayı atlamamak gerek.
    makyaj sanıyorum birkaç gerekçe ile yapılıyor birincisi kendini iyi hissetme ikincisi kusur kapatma, üçüncüsü dikkat çekme... birinci gerekçe kabul edilebilir. sanıyorum başlık kusur kapatma üzerinden açılmış. eğer kusur dediğimiz insan psikolojisini bozuyorsa estetiğe kadar yolu var bu da makul sonuç. her insan kendini iyi hissetmek ister bunun için de erkek kadın farketmez makyaj yapacaktır. bakımlı olmak iyidir hoştur.
    bir not da topuklu ayakkabı için; türk kadını boy uzatmak için topuklu ayakkabı giyerken rus kadını güzel olmak için topuklu giyiyor. o konuda ayakkabı benzer olsa da niyetlerin başka başka olması dikkatlerden kaçmıyor. öneri: güzel olmak için topuklu ayakkabı giyme yoluna gidin boyum uzasın diye değil.
  6. değildir.
    yetenekli ellerde kişiye uygun yapılmış/yaptırılmış bir makyaj kadını çok daha alımlı gösterir, bunda da herhangi bir sakınca yoktur.
  7. evet sahtekarlıktır kendin olmadığın her an yaptığın diğer her şey gibi.
  8. komik misiniz yazacak dolu şey bulmuşsunuz.
    eğer öyle diyorsanız yapmayın, yapanla görüşmeyin.
    kimse sizin engin bilgelirinizle kendini değiştirmek size 'normallemek' zorunda değil.
    dünya'da sizin dışınızda da insanlar yaşıyor arkadaşlar.