1. nerede okuduğumu hatırlayamadığım bir twitin tercümesiyle cevap vermek istiyorum:

    "kadınların makyaj yaparak kendilerini kandırdığını düşünen erkekleri anlamıyorum. sen gözkapaklarımın altın rengi olduğuna inanacak kadar salaksan bu benim suçum değil!"

    bu aman karısından tazminat aldı davaları da hindistan pakistan gibi ülkelerde gerçekleşiyor.şimdi bu ülkelerde hukuk dediğimiz şey ne kadar gelişmiş, kadın ne kadar saygı duyulan bir birey ve de evlilik ne şekilde gerçekleşmiş bir bakmak lazım.

    kendim günlük hayatımda makyaj yapan bir değilim, ama kalkıp da saçma sapan argümanları da destekleyemem.
  2. cevabı değildir olan soru cümlesi.

    tanım yaptıktan sonra bir yorum getireyim. kadın olsaydım makyaj ve topuklu ayakkabıdan kaçınırdım. makyaj ile oluşan kendini iyi hissettirme durumunun bir de makyajı sildikten sonra oluşan kral çıplak sendromunu yaşamak insanı üzer. bu durum sonucunda makyajsız gezememe gibi bir zorunluluk oluşur. bu noktayı atlamamak gerek.
    makyaj sanıyorum birkaç gerekçe ile yapılıyor birincisi kendini iyi hissetme ikincisi kusur kapatma, üçüncüsü dikkat çekme... birinci gerekçe kabul edilebilir. sanıyorum başlık kusur kapatma üzerinden açılmış. eğer kusur dediğimiz insan psikolojisini bozuyorsa estetiğe kadar yolu var bu da makul sonuç. her insan kendini iyi hissetmek ister bunun için de erkek kadın farketmez makyaj yapacaktır. bakımlı olmak iyidir hoştur.
    bir not da topuklu ayakkabı için; türk kadını boy uzatmak için topuklu ayakkabı giyerken rus kadını güzel olmak için topuklu giyiyor. o konuda ayakkabı benzer olsa da niyetlerin başka başka olması dikkatlerden kaçmıyor. öneri: güzel olmak için topuklu ayakkabı giyme yoluna gidin boyum uzasın diye değil.