1. duyguları ile hareket ettiğinde bir yararını görmemiş, aksine zarar görmüş insanın yapacağı şey.

    ama söylemesi, yapması kadar kolay değil.
  2. hayal alemindedir. kendini kandırır. mantık dediğin şeyin sınırlarını duyguların çizer.
  3. şimdiye kadar pişmanlığı görmediğim aksine duygularıyla körü körüne hareket edenleri gördükçe iyi ki dediğim durum. mantık kullanalım diye var. duygularımızı tabi ki arka plana atmak ta doğru değil ama mantık her zaman bir tık önde olmalıdır. hem üzülmemek hem pişman olmamak adına.
  4. mantığı galip geldiğinde incinmediğini sanan, duygularını deyim yerindeyse toprak altına gömen, koruma kalkanı olan insandır. zira mantık çerçevesinde de duygularla hareket edilebilinir. geç de olsa anlayacaktır; ya hep ya hiç değildir.
  5. bi yerde kaybeder, bir yerde kaybedince anlayacaktır vakit çok geç.
  6. duygusuyla hareket eden insan gibi hatalıdır. durum, zaman, mekan önemli kavramlardır. bu kavramlar doğrultusunda ihtiyaç anında duyguyla, ihtiyaç anında mantıkla hareket edilmedikçe her daim sıkıntı yaşanacaktır.
    ilgaz
  7. mantığı ile hareket eden insanın en önemli tarafı ve karıştrırılmaması gereken kısım; nerede ne zaman duygularını da dahil edeceğini bilmesidir. mantıklı insan bilir ki, salt mantık ile bu hayatta hiç bir yere varılmaz. duygusal bütünlüğünü tamamiyle bir kenara bırakmış insanı da ben mantıklı bulmuyorum açıkçası. ondaki durum olsa olsa bir kaçıştır, rahatsızlıktır, korkudur..
  8. ne duyguların, ne mantığın sınırları var. duygular nerede başlar, nerede biter, mantığın mıntıkası neresidir belli değil. insan bir karar verir ama artık ne kadarı mantık, ne kadarı duygu tartışılır. çünkü en basitinden mantığıyla hareket ediyor diye değerlendirilirken de sakındığı, kararının, girdiği yolun olası sonuçlarının kendine hissettirecekleri, yaşatacakları.
  9. mantığı ile hareket ederek üzülmeyi kısmen erteleyebilir ama mutlu olamaz hatta karşısındaki bireyi de mutsuz eder
    (ne olur adımlarınızı geri alsanız yani)
  10. doğası gereği içinden geldiği gibi hareket eden insandır.

    öyle çok fazla tercih ile olacak şeyler değildir duygusal olmak veya mantık adamı olmak, üzülmemek için mantıklı davranıyorum diyen kişi duygusaldır bi olay olur pat diye duygusala bağlar ne mantık kalır ne izan.

    mantık ile hareket etmek için bir bahaneye gerek yoktur, aksine mantıklı düşünüyorsa mantıksız hareket edemez her yaptığı mantıksız harekette kendiyle çelişmenin acısını çeker, beyni mantıklı bir bahane bulmak için kendini harap eder.

    ayrıca duygular da mantıksız şeyler değildir, birisiyle empati yapıp gözü dolan kimseye mantıksız denmez ama rüyasında ak sakallı dede gördüm diye sayısal lotoya evi arabayı yatıran adama denir, o adam romantiktir, mantıksızdır hayatı uçlarda yaşıyordur, mantıklı hareket etmiyordur.